Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok lefejeztek egy afgán válogatott röplabdás nőt

888.hu

2021.10.22. 10:40

Afganisztáni jelentések szerint a tálibok lefejeztek egy afgán röplabdázót, aki a női válogatott tagja volt.

 

„Mahjabin Hakimit, a kabuli önkormányzati röplabdaklub egyik legjobb játékosát a fővárosban, Kabulban mészárolták le, amikor a csapatok női sportolók után kutattak – mondta edzője a Persian Independentnek” – írta meg a Daily Wire, hozzátéve: „A lányt a hónap elején ölték meg, de halála titokban maradt, mert a családját megfenyegették, hogy ne beszéljenek – állította az edző, aki a megtorlástól való félelme miatt a Suraya Afzali álnevet használja.”

Mahjabin Hakimit, az afgán női ifjúsági röplabda-válogatott egyik tagját a tálibok lefejezték Kabulban, erősítették meg a források, hozzátéve, hogy a családján kívül senki sem tudja az eset pontos időpontját”

– írta egy másik lap.

Az edző a Persian Independentnek elmondta: „A röplabdacsapat összes játékosa és a többi női sportoló rossz helyzetben van, kétségbeesésben és félelemben élnek. Mindenki menekülni kényszerült, és ismeretlen helyen tartózkodik.”

Zahra Fayazi röplabdázó, aki az Egyesült Királyságba menekült, szeptember végén azt mondta a BBC-nek, hogy az egyik játékost megölték, és hozzátette: „Nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön a többi játékosunkkal! A tartományokban élő sportolóinknak el kellett menniük, és máshol kell élniük.

Még a sportfelszereléseiket is elégették, hogy mentsék magukat és családjukat.

Nem akartak semmit megtartani, ami a sporttal kapcsolatos. Megijedtek. Sok vidéki játékosunkat többször megfenyegették tálib rokonaik és a tálibokkal szimpatizálók.

A tálibok arra kérték játékosaink családjait, hogy ne engedjék a lányaikat sportolni, különben váratlan erőszakkal kell szembenézniük.

Egy másik játékos, aki elmenekült, azt mondta, biztos volt benne, hogy a tálibok ölték meg a csapattársát, hozzátéve: »Lehet, hogy más barátainkat is elveszítjük.«”

A Daily Mail értesülései szerint „a sportvilág prominens személyiségeinek lobbizása után Ausztrália is evakuált több mint 50 afgán női sportolót és azok eltartottjait, míg az afgán női ifjúsági labdarúgó-válogatott több játékosa Portugáliában kapott menedékjogot”.

Október 11-én António Guterres ENSZ-főtitkár a tálibok miatt újságíróknak panaszkodott: „Különösen aggasztónak találom, hogy a tálibok megszegik az afgán nőknek és lányoknak tett ígéreteiket. [...] Nagyon kérem a tálibokat, hogy tartsák be a nőknek és lányoknak tett ígéreteiket, és teljesítsék a nemzetközi emberi jogok és a humanitárius jog szerinti kötelezettségeiket.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

Európa már a majomhimlő-járványra készül

Európa már a majomhimlő-járványra készül

A Covidnál nem voltak ennyire körültekintőek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére