Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szolidaritás a nemzethatárig tart: Az olaszok lefoglaltak egy Görögországba tartó egészségügyi szállítmányt

Filipp Dávid

2020.03.26. 09:29

Az olaszoknak szükségük van rá, ezért nem engedték ki a felszerelést az országból.

Az elmúlt években ódákat zengett egész Európa a szolidaritásról, és lám-lám, amikor beüt a krach, minden ország a saját polgárait és a saját érdekeit helyezi minden felé. Ez pedig az olaszoknál sincs másképp, hiszen őket érintette legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány.

Az Il Giornale című olasz lap számolt be arról, hogy a pénzügyőrség egy teherautónyi egészségügyi szállítmányt foglalt le az országban, amely Görögországba vitte volna a felszereléseket. Akárcsak Magyarország és az európai államok döntő többsége, az olaszok is megtiltották, hogy az országból kivigyenek olyan egészségügyi eszközöket, amelyekre szükség van a járvány leküzdésének érdekében.

A lap úgy tudja, hogy a teherautóban 1 840 kézi lélegeztetőkészülék volt, de maszkok és különböző csövek is helyet kaptak a szállítmányban.

A lefoglalt szállítmány tartalmát most szétosztják azon kórházak között, amelyekben a legnagyobb az eszközhiány.

Nem az olaszok voltak az elsők, akik nem engedtek ki az országból életmentő eszközöket. Korábban a franciák sem nézték jó szemmel, hogy FFP3 típusú maszkokat vinnének ki az országból Nagy-Britannia irányába. A hatóságok kétkamionnyi, összesen 130 ezer maszkot nem engedtek ki az országból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére