Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szakértő figyelmeztet: ne engedjék, hogy az ISIS-feleségek visszatérjenek Svédországba

Zelenka Dóra

2019.05.24. 16:18

Jogszabályok híján ugyanis a terrorista-feleségeket nem lehet felelősségre vonni a skandináv országban.

Magnus Rabstorp terrorizmus-szekértő azt javasolta a svéd kormánynak, hogy ne engedjék haza a terrorista-feleségeket, mivel nincs megfelelő törvény az országban, hogy eljárást indítsanak ellenük.

A szakértő bírálta az ország jogrendszerét és kiemelte annak hiányosságait. Hozzátette: a szomszédos Norvégiában olyan működő terrorizmussal kapcsolatos jogszabályok vannak, amelyek kimondják, hogy a norvég állampolgársággal rendelkező ISIS-feleségeket bíróság elé kell állítani. A norvég törvények továbbá kimondják, hogy a gyermekgondozási szolgálatnak gondoskodnia kell a gyerekekről is.

Nem gondolom, hogy az ISIS katonákhoz köthető svéd nőknek és gyerekeknek vissza kellene engedni. Nincs megfelelő rendszer arra, hogy meggyőződjenek a veszélytelenségükről„

- mondta Ranstorp.

Az Iszlám Államhoz tartozó nők legalább akkora fenyegetést jelentenek, mint a férfiak.

A terrorszakértő hozzátette, hogy korábban azt hitték, hogy a nők nem olyan veszélyesek.

Most már tudjuk, hogy legalább olyan aktívak, mint a férfiak. Néhányan nagyon radikálisak és sokszor más nőkkel szemben rosszindulatúan, egyfajta erkölcsi rendőrként lépnek fel„

– fogalmazott.

Míg Norvégiában az Iszlám Állam egykori harcosai bíróság elé állíthatóak és börtönbe zárhatóak, addig a szomszédos Svédországban ez nem így van. A hazatért ISIS-tagok közül ugyanis eddig senkit sem állítottak bíróság elé, senkit nem vádoltak meg terrorcselekménnel, vagy terrorizmussal kapcsolatos bűntettel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére