Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyolok nem tudják öltöztetni a katonáikat, mert az összes egyenruhát Ukrajnának adták

888.hu

2022.09.02. 16:00

Téli holmikból van hiány.

 

A spanyol védelmi minisztérium bejelentette, hogy a készletek kifogyása miatt új, 5,8 millió eurós szerződést írt ki téli ruházat beszerzésére. A bejelentésre alig egy héttel azután került sor, hogy a minisztérium közölte: nagy mennyiségű meleg ruházatot és felszerelést szállított Ukrajnába.

 

A szerződés kesztyűkre, csizmákra, gyapjúval bélelt pulóverekre, valamint kabátokra és nadrágokra is vonatkozik.”

– írja az El Mundo című újság.

 

 

Az újság szerint a szerződésre vonatkozó pályázatok feldolgozása októberben kezdődik és a szállítások valószínűleg 2024 végéig tartanak majd.

Ukrajna az elmúlt hetekben bírálta Spanyolországot, mert kevesellte az országba szállított fegyverek mennyiségét.

 

Szerhij Pohorelcev, Ukrajna spanyolországi nagykövete a múlt hónapban felszólította a spanyol kormányt, hogy küldjön több fegyvert országának, mondván: „Változatlanul egyre több dologra van szükségünk”. A nagykövet a múlt hónapban találkozott Margarita Robles spanyol védelmi miniszterrel is, mindössze egy nappal azután, hogy Spanyolország lemondta a Leopard harckocsik szállítmányát azok „siralmas” állapota miatt.

A harckocsiszállítmány törlésére azután került sor, hogy Németországnak az 1970-es évekbeli Gepard légvédelmi harckocsikból mindössze hármat sikerült leszállítania, annak ellenére, hogy az ország hónapokkal korábban ígéretet tett arra, hogy a 30 harckocsiból 15-öt leszállít.

A jelentések szerint a késedelmet az okozta, hogy nem volt elegendő lőszer a német hadseregben a több mint egy évtizede aktív szolgálatból kivont harckocsikhoz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére