Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol kormány december 21-én elõrehozott választásokat tartatna Katalóniában

888.hu

2017.10.27. 21:38

A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt, a katalán parlamentet és elõrehozott parlamenti választásokat ír ki december 21-ére Katalóniában - jelentett be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök kormánya ülését követõen péntek este Madridban.
BARCELONA, MADRID, 21:38

A spanyol kormány feloszlatja a katalán kormányt, a katalán parlamentet és előrehozott parlamenti választásokat ír ki december 21-ére Katalóniában – jelentett be Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök kormánya ülését követően péntek este Madridban.

A kabinet döntött arról is, hogy az alkotmánybíróságon támadja meg a katalán parlament pénteki döntését, amellyel elfogadta a független "Katalán Köztársaság" létrehozását célzó javaslatot – írja az MTI.

A függetlenségi nyilatkozat megszavazása miatt a spanyol állami főügyészség várhatóan hétfőn eljárás megindítását kezdeményezi zendülés bűncselekménye miatt a katalán kormány, valamint a katalán parlament elnöksége ellen, amelyet akár 25 évnyi szabadságvesztéssel is büntethetnek.

Azt gondoljuk, hogy sürgősen meg kell hallgatnunk a katalán állampolgárok véleményét, mindannyiukét, így dönthetnek a jövőjükről és senki nem sértheti meg a törvényeket a nevükben"

– közölte Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a Reuters szerint.

Az utcákon jelenleg is több ezren vannak, a katalán kormány nyugalomra intette őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére