Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megúszhatják a halálbüntetést a skandináv lányokat lefejező iszlamisták

Tóth Dalma

2019.05.31. 13:10

Májusban kezdődött a gyanúsítottak tárgyalása.

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland Marokkóba utazott túrázni tavaly decemberben. Úti céljuk Észak-Afrika legmagasabb pontja, a Toubkal hegycsúcs volt. Céljukat azonban sohasem érhették el. Lefejezett holttestükre turisták találtak rá 10 kilométerre Imlil városától.

Én fejeztem le az egyikőjüket. Megbántam

mondta a 25 éves Abdessamad Ejjoud a bíróságon, aki elárulta azt is, hogy a másik lányt Younes Ouaziyad gyilkolta meg.

Szerettük az Iszlám Államot és imádkoztunk érte Istenhez

– tette hozzá.

A tettesek

Az ügy kapcsán 24 férfi állt a bíróság elé. Közülük hármat gyanúsítanak azzal, hogy közvetlenül is közük lehetett a gyilkossághoz. A vádak között szerepel továbbá a terrorizmus propagálása, terrorszervezeti tagság és előre kitervelt, szándékosan elkövetett gyilkosság.

A fő gyanúsítottak Marrákes területéről származnak. A vádirat szerint azért utaztak december 12-én az Atlasz-hegységbe, hogy turistákat gyilkoljanak. Több potenciális áldozat is elhaladt mellettük, de őket azért nem támadták meg, mert helyi lakosokkal vagy kísérőkkel voltak. Négy nap telt el, mire kiválasztották a célpontjaikat. Két férfi követte el a gyilkosságot, amit egy harmadik dzsihadista felvett a telefonjával. A videón hallható, ahogy az egyikük Allah ellenségeinek nevezi az áldozatokat, majd azt mondja, hogy mindezt azért teszik, hogy revansot vegyenek azokért a dzsihadistákért, akiket Szíriában megöltek.

Az áldozatok

Később előkerült egy másik felvétel is, amelyen a gyilkosok hűségesküt tettek az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Baghdadinak. Az egyetlen külföldi gyanúsítottja a gyilkosságnak egy 25 éves spanyol és svájci állampolgárságú férfi, aki azután utazott Marokkóba, hogy áttért az iszlámra.

A tetteseket elméletben halálra is ítélhetik, de Marokkó 1993 óta már felhagyott ezzel a gyakorlattal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére