Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok is fellázadtak az Uber ellen

Bokor Gábor

2017.04.26. 20:58

Bukarestben hatalmas tüntetést tartottak a taxisok az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva.
BUKAREST, 20:58

Bukarestben hatalmas tüntetést tartottak a taxisok az Uber internetes fuvarmegosztó cég tisztességtelennek ítélt konkurenciája ellen tiltakozva.

Több száz taxis lepte el az egyik legnagyobb bukaresti kereszteződést, amivel blokkolták a forgalmat. A háromórás megmozdulás idején taxisok beszüntették a munkát, nem szállítottak utasokat.

Bár eredetileg kétnaposra tervezték a tüntetést, azonban erről letettek, miután ígéretet kaptak a kormánytól, hogy szigorú szabályokhoz fogják kötni az internetes fuvarmegosztást. A taxisok azt kifogásolják, hogy míg az ő működésüket számos engedély beszerzéséhez kötik, és alapfeltétel a kizárólag személyszállításra használt gépkocsi, az Ubernél bárki személyszállításra használhatja autóját – írja az MTI.

Több mint két éve kezdte el működését Romániában az amerikai vállalat, mára már Bukaresten kívül Brassóban, Temesváron és Kolozsváron is lehet Ubert rendelni. A cég adatai szerint egy éve még csak hetvenezer felhasználójuk volt, mára már több mint negyedmillióan töltötték le Romániában az Uber fuvarmegosztó alkalmazását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére