Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A párizsi metró vezetõi a közbiztonsági problémák miatt nem akarnak megállni egyes állomásoknál

Vincze Viktor Attila

2018.01.17. 12:28

Egyes párizsi metróállomásokon oly mértékben megromlott a közbiztonság, hogy a metrószerelvények vezetõi levélben követelték a városvezetéstõl az áldatlan állapotok felszámolását. Azt írták, ha kérésük nem teljesül, akkor a legveszélyesebb metróállomásoknál nem fognak megállni.
PÁRIZS, 12:28

Egyes párizsi metróállomásokon oly mértékben megromlott a közbiztonság, hogy a metrószerelvények vezetői levélben követelték a városvezetéstől az áldatlan állapotok felszámolását. Azt írták, ha kérésük nem teljesül, akkor a legveszélyesebb metróállomásoknál nem fognak megállni.

A párizsi metró- és autóbusz-hálózat dolgozóit képviselő Unsa RATP szakszervezet levelet intézett Gerard Collombhoz, a francia belügyminiszterhez, Anne Hidalgóhoz, Párizs polgármesteréhez és Valerie Pecresséhez, a párizsi Regionális Tanács elnökéhez a bizonyos metróállomásokon kialakult biztonsági krízishelyzet miatt.

A közlekedési dolgozók beszámolói alapján a szakszervezet azt írja, hogy a rendőrség ellenőrzése alól kicsúszott állomásokon elviselhetetlen mértékben megnőtt a hajléktalanok által elkövetett erőszakos cselekmények és a kábítószerekkel kapcsolatos erőszakos bűncselekmények száma is.

A metróvezetők szerint a 12-es és 4-es vonalon már több állomáson egyáltalán nem képesek szavatolni a közbiztonságot a rendfenntartó erők.

A közlekedési dolgozók a segítségkérő levelükben azt közlik, hogy jelenleg a 12-es és 4-es  vonalakon levő Marx Dormoy és a Marcadet-Poissonniers metróállomásokon a legveszélyesebb a közbiztonság hiánya miatt kialakult helyzet. 

Ezeken az állomásokon – és a sínpálya melletti peronokon – rendszeresek a crackfüggők, a kábítószer-kereskedők, illetve az agresszív hajléktalanok miatt kialakult verekedések, fenyegetések és kiabálások.

A francia sajtó beszámolói szerint a közlekedési dolgozók azután döntöttek amellett, hogy levélben követelik a hatóságoktól a közbiztonság növelését, miután az egyik metróvezető kollégájukat súlyosan megtámadták, amiről a Le Parisien is beszámolt.

A dolgozók követeléseivel kapcsolatban január 19-én találkoznak a szakszervezetek képviselői és a párizsi önkormányzati, valamint a francia kormány megbízottjai, hogy egyeztessenek arról, a rendőri jelenlét milyen mértékű növelésével, vagy milyen más eszközökkel lehet megfelelő szintre hozni a közbiztonságot a veszélyes metróállomásokon. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére