Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A norvég kémek szerint a kibertámadások idõszaka következik

888.hu

2017.02.06. 18:28

Norvégia a kiber- és a hackertámadások fokozott veszélyének van kitéve - derült ki a skandináv ország katonai hírszerzése által hétfõn közzétett, fenyegetéseket összegzõ éves jelentésébõl. A dokumentum szerint a fenyegetések fõ forrása Kína és Oroszország.
OSLO, 18:28

Norvégia a kiber- és a hackertámadások fokozott veszélyének van kitéve – derült ki a skandináv ország katonai hírszerzése által hétfőn közzétett, fenyegetéseket összegző éves jelentéséből. A dokumentum szerint a fenyegetések fő forrása Kína és Oroszország. 

A jelentést mindössze három nappal azt követően tették közzé, hogy a norvég hírszerzés (PST) közölte: egy Oroszországhoz köthető hackercsoport kilenc, kényes adatokat is tartalmazó e-mail fiókot tört fel, és parlamenti képviselők mellett a hírszerzés, a külügyminisztérium, a hadsereg és egy norvég egyetem dolgozóinak levelezéséhez fért hozzá.

A politikai, katonai és gazdasági célpontok elleni fenyegetések megsokszorozódtak a digitális világban"

– olvasható az iratban.

A katonai hírszerzés ezzel összefüggésben egyebek mellett az áramszolgáltatás elleni szabotázsakciókat, a közösségi médián keresztül a személyes kapcsolati hálók feltérképezését, ezzel pedig a felhasználók zaklatását említette potenciális veszélyként. De a dokumentum szerint a kulcsfontosságú információk megszerzésére irányuló erőfeszítéseket sem szabad alábecsülni.

Ine Eriksen Söreide norvég védelmi miniszter szerint a mostani kibertámadások nem új keletű jelenségek, viszont felhívták a figyelmet annak fontosságára, hogy "lépést kell tartani a rohamos technológiai fejlődéssel".

A jelentés a további fenyegetések között az olyan iszlamista szélsőséges szervezeteket említette, mint amilyen az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

Lunde hangsúlyozta: bár a terrorszervezet által ellenőrzött területek csökkentek Irakban és Szíriában, ugyanakkor az Iszlám Állam és támogatói nevében, vagy utasítására Európában végrehajtott merényletek arra utalnak, hogy a fenyegetés 2017-ben sem csökken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére