Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nép hangja: Görögországot feláldozták a migrációért!

Balázs Ferenc

2020.09.15. 17:45

“Távozzanak!”, “Elég volt!” – ilyen és hasonló kijelentések hangoztak el a görög Leszbosz szigetén élő helyiek szájából, miután a szigeten üzemeltetett “Moria” nevezetű, Európa legnagyobb menekülttábora szeptember 9-én porig égett.

A létesítményben közel 13 ezer bevándorló volt elszállásolva, akik azóta szabadon járják a város utcáit, néhol le-le táboroznak és tüntetésekkel, rendbontással de még közúti barikáddal is megnehezítik és rettegésben tartják a helyieket.

A tűzeset óta egyre több helyi lakos fejezi ki ellenszenvét a szigetükön fenntartott menekülttáborral kapcsolatban. Elmondásuk szerint a média egyoldalúan próbálja feltüntetni a kialakult problémát, idegengyűlölőnek nevezik őket, és egyáltalán nem foglalkoznak azokkal a nehézségekkel, amikkel nap mint nap, évek óta meg kell küzdeniük a több ezer városukban állomásoztatott menekült miatt.

El lettünk szigetelve a saját városunkban. Folyamatos veszélynek vagyunk kitéve a zavargások által. Néhány panagiudai lakosnak (6 km-re Leszbosztól) közel 40 km-t kell utaznia nap mint nap a munkahelyére, a migránsok útbarikádja miatt”

- mesélte Katerina Korfiati, egy helyi üzlettulajdonos.

A helyiek és a menekültek közötti konfliktus egészen 2015-ös migrációs válság óta jelen van Görögországban. Azóta viszont az ott állomásozó idegenek összetétele háborús és politikai menekültekből egyszerű illegális bevándorlókkal bővült ki.

“2015-ben az volt a dolgunk, hogy segítsünk a háborús menekülteken. Meg is tettük. Aztán minden megváltozott. Elkezdték meggyalázni a vallási jelképeinket, ledönteni templomainkat; Bántalmazták a helyieket, gyilkoltak, loptak, fenyegettek, fosztogattak. Akik ezeket támogatják csak személyes érdekeiket helyezik előtérbe, valószínűleg üzleti előnyeik által” – nyilatkozta Fotis Geomilas helyi lakos.

Annak ellenére hogy a helyiek nyilvánvalóvá tették, hogy nem kérnek még egy Moriához hasonló menekülttábort, már megkezdték az új létesítmény építését.
“Görögország fel lett áldozva a migrációért, Lesbos fel lett áldozva Görögroszágért.”

- mondta zárásul Fotis Geomilas.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére