Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német szocdemek kivetnék maguk közül Gerhard Schrödert

888.hu

2022.04.26. 12:30

A volt német kancellár szerint egy olyan országot, mint Oroszország nem lehet hosszú távon sem politikailag, sem gazdaságilag izolálni.

 

A 78 éves szociáldemokrata politikus 1998 és 2005 között volt Németország kancellárja. 2005-ös veresége után távozott a politikából és az üzleti életben kezdett dolgozni. Gazdasági társaságoknál vállalt tanácsadói szerepet, majd nem sokkal később az Oroszországot és Németországot Ukrajna és Lengyelország megkerülésével, a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat földgázvezeték megépítésére létrejött cég (Nord Stream AG) felügyelőbizottságának elnöke volt.

A háború kirobbanása óta az SPD nyomás alá helyezte azért, hogy lemondjon a Nord Stream-ben betöltött pozícióiról.

Schröder a hétvégén interjút adott a The New York Times-nak, melyben nem határolódott el Putyintól és arról is beszélt, hogy szerinte Oroszország izolálása nem lehetséges.

Egy olyan országot, mint Oroszország nem lehet hosszú távon sem politikailag, sem gazdaságilag izolálni.”

– nyilatkozta az interjúban a volt kancellár.

 

Az interjúban szóba került még a bucsai mészárlás is, melyről úgy vélekedett, hogy ki kell vizsgálni az ügyet. Véleménye szerint erre nem Putyin adott parancsot.

Schröder pártjának, az SPD-nek jelenlegi társelnöke, Saskia Esken erre a volt politikus kilépését szorgalmazta.

 

Gerhard Schröder évek óta csakis üzletemberként tevékenykedik, és ezért nekünk fel kell hagyni azzal, hogy idős államférfiként és egykori kancellárként tekintsünk rá. Pénzét az orosz állami vállalatok számára végzett munkával keresi.”

 

nyilatkozta a politikus a Deutschlandfunk-nak.

Ezt a véleményt a német szociáldemokraták pártjának több vezető politikusa is osztja, rajtuk kívül pedig a CDU-s Friedrich Merz is Schröder kizárását sürgette.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére