Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsokkal nemsokára a mozivásznon is találkozhatunk

Tóth Dalma

2017.06.28. 13:28

Egy igaz történetet filmesítenének meg. Egy francia nõ beleszeretett egy iráni migránsba, akit két társával együtt csempészett át az Egyesült Királyságba. A nõ kedden állt bíróság elé.
PÁRIZS, 13:28

Egy igaz történetet filmesítenének meg. Egy francia nő beleszeretett egy iráni migránsba, akit két társával együtt csempészett át az Egyesült Királyságba. A nő kedden állt bíróság elé.

Beatrice Huret embercsempészet vádjával állt a bíróság elé. A 44 éves nőt bűnösnek találták, és egy év letöltendő börtönbüntetést javasoltak rá, de végül felmentették. Hogy miért? Mert elmondása szerint szerelemből cselekedett, amit a bíróság enyhítő körülményként vett figyelembe. Beatrice így megúszta börtönbüntetés és pénzbírság nélkül az embercsempészetet.

Beatrice férje még 2010-ben hunyt el rákban. Férje halála után több szabadidővel rendelkezett, ezért 2015-ben úgy döntött, hogy önkénteskedni fog a calais-i migránstáborban. Ott ismerte meg az iráni férfit, Mokhtart, akivel a tábor bezárása elleni tüntetésen találkozott először. A szerelmesek Google Fordító segítségével kommunikáltak egymással, mivel Mokhtar nem beszélt franciául. Néhány hónap után az iráni migráns Beatrice-hez költözött, ahol megismerte a nő 76 éves anyját és 19 éves fiát is. A férfi egyszer megpróbált egy, az Egyesült Királyság felé tartó kamionra felkapaszkodni, de nem sikerült. Mokhtar kétségbe volt esve, mert nem tudta hogyan fog eljutni a szigetországba, ezért kieszelt egy tervet. Arra kérte Beatrice-t, hogy vegyen neki egy csónakot. A nő végül vett is egyet 1000 euróért. Mokhtar két barátjával együtt vágott neki a tengeri útnak. A három migránst végül a brit parti őrség mentette ki, mivel a hajójuk elkezdett süllyedni.

Tudtam, hogy nem kellene ezt csinálnom, de nem gondoltam volna, hogy ez lehet a következménye"

– mondta Huret az ítélethirdetés előtt. A bíróság döntése hallatán viszont megkönnyebbült.

2016-ban több mint 5 000 migráns vesztette életét a Földközi-tengeren. Nem akarunk holttesteket gyűjteni Calais partjai mentén"

– mondta az ügyész, aki kevesellte a büntetést, és szívesebben küldte volna rácsok mögé Beatrice-t, aki akár 10 évet is kaphatott volna embercsempészetért.

Mokhar azóta munkavállalási engedély kapott az Egyesült Királyságban. Jelenleg Anglia északi részén él, ahol a francia nő gyakran meglátogatja őt.

Beatrice azóta szerelmi történetükből könyvet is írt. A filmgyártó cégek pedig most egymással versengenek, hogy megvehessék a jogot a könyv megfilmesítéséhez.

(The Local, Deutsche Welle)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére