Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migráció teljesen átrajzolja Európa térképét

888.hu

2016.09.20. 20:58

A migráció látványosan átrajzolja Európa térképét. Az elmúlt évtizedekben jelentõsen megváltozott egyes, a bevándorlás szempontjából "divatos" országok lakosságának összetétele.

Nyugat-európai országok lakosságának bevándorló-arányai (2016) – másod- és harmadgenerációs bevándorlók nélkül

 

Svédország: 21,6 %

Norvégia: 16,1 %

Dánia: 12,3%

Németország: 21,0%

Egyesült Királyság: 13% (2014)

Franciaország: 8,8% (2014)

 

Az európai nagyvárosok is teljesen átalakulnak.

 

Franciaország

Franciaországban már 2011-ben 751 „szenzitív városi zónát”, úgynevezett „no go” zónát tartottak nyilván – a teljes lista a francia kormány honlapján elérhető. A honlap térképein, utcákra lebontva ismertetik hol nem kívánatos a francia polgárok jelenléte. Becslések szerint 5 millió muszlim él ezeken a területeken.

Lyon, Toulouse, Marseille utcáin muszlimok ezrei zárják el az utakat a pénteki imák idején, bezárásra kényszerítve a helyi boltokat. Számos mecsetből az elhangzó prédikációt kihangosítják, így az utcákon hangszóróból szól az „Allahu Akbar”. Marseille – bár 2013-ban Európa kulturális fővárosa lett – hírnevét a kontinens legveszélyesebb városaként alapozta meg. Korábban az észak-afrikai eredetű hasissal és kalasnyikovokkal való kereskedés volt a város „profilja”, a rendőrségi ellenőrzés alól egész negyedek estek ki. Mára Marseille-nek nem annyira az erőszak a problémája, hanem a populáció 30-40 százalékát kitevő muszlim lakosság. A kikötőváros ráadásul jó úton halad afelé, hogy Franciaország első muszlim többségű városa legyen.

Egy 2011 októberében megjelent 2200 oldalas jelentés (Banlieue de la République, "A köztársaság külvárosai"), kimutatta, hogy Seine-Saint-Denis és más Párizs környéki muszlim többségű külvárosok már akkor elszakadtak az államhatalomtól és a saría (iszlám jog) vette át a francia polgárjog helyét. Seine-Saint-Denis 40 kerületéből egyébként 36-ot tart számon a rendőrség érzékeny területként.

 

Belgium

Brüsszel lakosságának már 20 százaléka muszlim vallású, és több, bevándorlók lakta negyed számít „no-go” zónának. Brüsszel Kuregem negyedébe a járőrautók is párosával járnak: az egyik járőrözik, míg a másik fedezi. A Molenbeek-Saint-Jean negyedben (ide valósiak voltak a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli terrorista merényletek elkövetői) még a rendőröknek is tilos nyilvánosan kávézniuk vagy szendvicset enniük ramadán idején.

 

Egyesült Királyság

21 város vagy városrész rendelkezik jelentős muszlim lakossággal és a hozzá tartozó problémákkal. A britek a „No-Go Zone” kifejezést vagy a „Sharia Controlled Zone” nevet használják az érintett kerületek megnevezésére. Ezek közül néhány jelentősebb: Birmingham, Blackburn with Darwen, Leeds, Leicester, London, Manchester, Oldham és Westminster. Ezekben a kerületekben a rendőrség és más végrehajtó szervek sem tudják érvényre juttatni az állam akaratát. A mentők, tűzoltók, szemétszállítók stb. jelenléte nem, vagy csak alig megoldott, mert a muszlim fiatalok folyamatosan megtámadják őket.

(Forrás: Migrációkutató Intézet)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére