Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Meloni-kormány szigorította a gyülekezési törvényt

888.hu

2022.11.01. 19:00

Olaszországban gyakorinak számít az oktatási intézmények, nemcsak az egyetemek, hanem a gimnáziumok engedély nélküli elfoglalása a tanulók részéről, amit mostanáig a hatóságok az esetek többségében eltűrtek.

 

A büntető törvénykönyv egyik cikkelyének módosításával háromtól hat évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók az elkövetők az engedély nélkül rendezett terület- vagy épületfoglalások miatt, amelyeken több mint ötven ember gyűlik össze.

A Matteo Piantedosi belügyminiszter nevével fémjelzett jogszabály aktualitását a Modena külvárosában rendezett rave party adta, amely egybeesett a rendelkezés hatályba lépésével.

A törvény értelmében a rendfenntartó erők engedély nélkülinek nyilvánították az egy hangárban tartott eseményt: több mint ezerháromszáz embert és több mint háromszáz gépjárművet azonosítottak, 150 euró (60,9 millió forint) értékben foglaltak le technikai berendezéseket, és a találkozó tizennégy szervezője ellen indítottak eljárást.

 

A szigorítás azokra az eseményekre vonatkozik, amelyeket a rendfenntartó erők veszélyesnek nyilvánítanak a résztvevők testi épsége vagy a közrend szempontjából.

 

A szervezőkre ezertől tízezer euróig terjedő bírságot is kiszabhatnak.

Enrico Letta, a baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára trójai falónak nevezte a szerinte a gyülekezési szabadságot korlátozó jogszabályt, amelyet a jobboldali kormány a szakszervezeti megmozdulásokkal, valamint a diáktüntetésekkel szemben is ki fog használni.

Az utóbbiak íratlan engedélyezése azonban a törvénymódosítással megszűnik.

 

El a kezekkel a jogszabálytól.”

– jegyezte be közösségi oldalára Matteo Salvini, a Liga vezetője, volt belügyminiszter. Azt üzente Enrico Lettának, hogy a jelenlegi kormány „nem halad visszafele, a törvényeket tiszteletben kell tartani”.

A jobboldali kormány egyik első intézkedéséről van szó, mely az utóbbi hónapokban történtekre kívánt reagálni: nyáron ugyanis több tömeges rave partyt rendeztek Európa számos országából érkezett résztvevőkkel. Augusztus közepén csaknem tízezren gyűltek össze a Rómához közeli Viterbóban rendezett ötnapos találkozóra, melynek során tucatnyi fiatalt szállítottak kórházba túlzott alkohol- és kábítószer-fogyasztás miatt, egy fiatal pedig életét veszítette. A résztvevők jelentős része tizennyolc év alatti volt. Az engedély nélkül elfoglalt területen háromszáz eurós kár keletkezett. Akkor a választási kampányt folytató jobboldali pártok intézkedéseket ígértek kormányra jutásuk esetén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a Dunaferr jövőjéről

„A kormány a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét” – jelentette be közösségi oldalán a miniszterelnök.

Norvégia miniszterelnöke szerint országa nem nyerészkedik a háborún

Norvégia nem nyerészkedik a háborún – jelentette ki az észak-európai ország miniszterelnöke egy szerdai interjúban, néhány nappal azelőtt, hogy Oslo újabb segélycsomagot indít Ukrajnába.

Novák Katalin Giorgia Meloni olasz kormányfővel találkozott Rómában

Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája Novák Katalin magyar köztársasági elnök és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök találkozójának szerdán Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére