Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörû alkotást az iszlám nevében

Tóth Dalma

2018.09.25. 19:00

A világ elsõ árapály-galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendõrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minõsítették.

A világ első árapály-galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

A galériát júliusban nyitották meg a Maldív-szigetek északi részén, a Shaviyani Atollon található Fairmont Maldives Sirru Fen Fushi részen. A félig elsüllyesztett alkotás egyes részei csak néha láthatók, amikor a víz állása alacsony. A szoborcsoportot – ami a Coralarium nevet kapta – egy brit művész, Jason deCaires Taylor készítette.

Azonban egyeseknek nem tetszett az alkotás. Abdulla Yameen leköszönő elnök elrendelte a szobrok lebontását, mivel az iszlámellenes. A Maldív-szigetek hivatalos vallása az iszlám, ami tiltja a bálványábrázolást. A szobrokat több hitszónok is kritizálta annak ellenére, hogy nem tartalmaz vallási szimbólumokat, sőt utalni sem utalnak az iszlámra.

Yameen még júliusban elrendelte az alkotás lebontását, de erre csak nemrég került sor.

A vendégek a partról oda tudtak úszni a szobrokhoz, ahol megcsodálhatták a vízi élővilágot. Az alkotás egyféle átmeneti menedékként szolgált a halak, polipok, rákok és a tengeri gerinctelen élőlények számára. Éjszaka enyhe fénnyel világították meg.

Azonban most mindez eltűnt, hiszen a rendőrök csákányokkal estek neki a szobroknak, hogy a múlt heti választásokon vereséget szenvedett elnök, Yameen parancsát teljesítsék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére