Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magas koleszterin és szabálytalan szívverés ellenére „egészségesnek” nyilvánították Trump lehetséges kihívóját

Sümeghi Lóránt

2019.12.18. 14:38

Joe Biden volt amerikai alelnök, a demokraták egyik jelenlegi elnökjelölt-aspiránsa „egészséges és életerős 77 éves férfi” – hozta nyilvánosságra a politikus egészségi állapotáról szóló közleményt kedden dr. Kevin O'Connor, Biden orvosa.

A közlemény szerint Joe Bidennak „szabálytalanul szabályos” a szívverése, és gyógyszert szed a magas koleszterinszintjére, de nincs más baja, jó erőben van, és készen áll arra, hogy az Egyesült Államok elnökeként szolgáljon. O'Connor doktor felsorolt ugyanakkor négy bajt, amellyel Biden küszködik:

  • szívpitvar-fibrillációt,
  • magas vérzsírt,
  • reflux betegséget
  • és időnként megjelenő allergiákat.

Fontosnak tartotta azonban hangsúlyozni, hogy páciensének soha nem volt szüksége gyógyszeres vagy elektromos kezelésre szívritmuszavarainak rendezéséhez.

Az orvos utalt arra is, hogy Biden 1988-ban megállapított két, agyi aneurizmáját (agyi értágulatát) annak idején sikerrel kezelték, és a betegség azóta sem tért vissza. Hozzáfűzte, hogy ezt egy 2014-ben végzett CT-vizsgálat is alátámasztja. „Biden alelnök egészséges, életerős 77 éves férfi, aki egészségügyileg alkalmas arra, hogy sikeresen ellássa az elnökséggel járó feladatokat, beleértve az államfői és a hadsereg főparancsnoki munkáját is” – fogalmazott jelentésében O'Connor, aki Joe Biden személyes orvosaként tevékenykedett 2009 és 2017 között, amikor a politikus az Obama-kormányzat alelnöke volt.

Annyira idős, hogy csak egy ciklust vállalna

Biden egészségi állapotát illetően az elmúlt hónapokban az elemzők – és politikusok is – számos aggodalmat megfogalmaztak. Úgy vélik, hogy a volt alelnök a korából adódóan is lelassult, nem mindig reagál azonnal az elhangzottakra, nem egyszer kihagy az emlékezete is, vagy összezavarodik beszéd közben. A napokban vitát váltott ki az a több amerikai lapban is kiszivárogtatott információ, miszerint Biden állítólag szűk tanácsadói körben ígéretet tett arra, hogy amennyiben megválasztanák az Egyesült Államok elnökének, csakis egy ciklusra vállalná a megbízatást. Biden élénken cáfolta a sajtóban megjelent értesüléseket.

A politikus egyébként gyakran büszkélkedik a jó egészségi állapotával. A napokban Iowában egy választási nagygyűlésen egy nála fiatalabb férfit „átkozott vénembernek” titulált, és fekvőtámaszversenyre hívott ki, amikor az illető a fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyei iránt érdeklődött.

Joe Biden életkora egyébként nem kirívó a mai elnökjelölt-aspiránsok, sőt az amerikai politikai vezetők körében sem. A demokraták elnökjelöltségéért küzdő politikusok közül Bernie Sanders vermonti szenátor 78 éves, Elizabeth Warren massachusettsi szenátor pár hónapon belül 71 esztendős lesz, a New York-i milliárdos, Michael Bloomberg 77 éves. Nancy Pelosi demokrata házelnök márciusban tölti be a 80. életévét, Steny Hoyer, a demokraták képviselőházi csoportjának vezetője 80 éves múlt, Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője pedig novemberben ünnepelte 69. születésnapját. Mitch McConnell, a republikánusok szenátusi frakcióvezetője februárban lesz 78 éves.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére