Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyel kormánypárt célja: az illegális bevándorlás megszüntetése és a családok védelme

Bokor Gábor

2019.03.09. 17:15

Európai kiáltvány címmel a határok biztonságáról, az illegális bevándorlás megállításáról, valamint a család védelmérõl szóló 12 pontos programot mutatott be a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) szombaton a délkelet-lengyelországi Rzeszów mellett megtartott tanácskozásán, amelyet a közelgõ európai parlamenti (EP-) választásokra való felkészülésnek szentelt.

A Rzeszów közeli Jasionka konferencia-központjában megtartott regionális kongresszuson, amely az első volt a PiS EP-választást megelőző regionális tanácskozásainak sorában, mások mellett a párt országos vezetése, listavezető politikusai és regionális tisztségviselői, aktivistái vettek részt.

A programpontok számában az Európai Unió zászlaján ábrázolt csillagokra utaló dokumentum első pontja az unió alapértékeihez való visszatérés. További pontok többek között a lengyel gazdák érdekeinek védelméről, a Lengyelország számára kedvező uniós költségvetési keretről, az EU-ban árusított termékek egyenlő minőségéről, Európa energiabiztonságáról, a kettős mérce EU-n belüli alkalmazásának megakadályozásáról szólnak.

 

A kiáltvány ismertetése előtt Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kiemelte: a visegrádi csoportnak köszönhetően sikerült megállítani az "őrült" uniós migrációs politikát.

Megmutattuk, hogy kell alakítani az egész EU politikáját, miközben megőrizzük a lengyel identitást, védjük a lengyel érdekeket"

– jelentette ki, ezt a hozzáállást nevezte irányadónak a jövőre nézve is.

A PiS választási stábjának vezetője, Tomasz Poreba jelenlegi EP-képviselő, a kiáltvány egyes programpontjait ismertetve leszögezte: fontos, hogy "Európa a konfliktusok helyszínén nyújtson segítséget, ellenezzük az illegális bevándorlást".

Poreba a szerinte az EU-ban jelenleg megnyilvánuló demokráciahiányról is beszélt, s felemlegette az EU-n belül alkalmazott kettős mérce példáit. Rámutatott: nem keltett uniós reakciót, amikor tavaly ősszel aktív politikust, a Bundestag egyik tagját, Stefan Harbarthot választották meg az alkotmánybíróság tagjává, miközben a lengyel igazságügyi reform folyamatosan brüsszeli bírálatoknak van kitéve a hatalmi ágak állítólagos összemosása miatt.

Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke a kongresszust záró beszédében kijelentette: ami "Franciaországnak és Németországnak szabad, az megengedett Lengyelországban is".
Mondandójában Kaczynski sok teret szentelt a családok támogatásának és a család védelmének.

A családok ma nagy fenyegetésnek, szociotechnikai fogásoknak vannak kitéve. Ez a család elleni támadás, mégpedig a lehető legrosszabb módon folytatott támadás, mert lényegében a gyermekekre irányul"

– közölte Kaczynski, aki utalt arra, hogy az ellenzéki Polgári Platform jelöltjeként megválasztott varsói főpolgármester nemrég meghirdetett egy LMBT-charta nevű, széles körű társadalmi visszhangot kiváltó programot.

Kaczynski szavai szerint ez magában foglalja többek között "a gyermekek elhamarkodott szexualizációját" a főváros által irányított óvodákban és iskolákban. A család hagyományos felfogását rögzítő lengyel alkotmányra utalva, Kaczynski hangsúlyozta: a PiS támogatja a házasságot, a családokat, és az EP-választási kampány során is védeni fogja a szülők azon jogát, hogy maguk nevelhessék gyermekeiket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Századvég: A Fidesz győzelme egy újabb, jelentős megerősítést jelent a magyar választók részéről

Több szempontból is rendhagyó európai parlamenti választásokon vagyunk túl, melynek önmagán túlmutató jelentőségét mutatja az, hogy ha alapjaiban nem is, de jelentősen átrajzolta a hazai ellenzék politikai térképét, elvetve számos lehetséges későbbi konfliktus magját. Kérdésként merül fel, hogy milyen tényezőkkel magyarázhatók a magyar eredmények, és milyen következtetéseket szűrhetünk le ezekből a jövőre, különösen a közelgő önkormányzati választásokra nézve – áll a Századvég Intézet legfrissebb elemzésében.

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Arányait tekintve a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában

Kétharmad

A Fidesz-KDNP a máltai kormánypárt mellett az egyetlen olyan politikai erő Európában, amely 50% feletti eredményt ért el az EP-választáson.

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Hatalmasat bukott az ellenzéki összefogás Lengyelországban

Amerika, London, Párizs

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) majdnem 50 százalékot ért el, az ellenzék közel tíz százalékkal maradt le.

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Az Index az 52 százalékos Fidesz-győzelem ellenére bukást jövendöl

Kinyílott a pitypang

A vágyvezérelt újságírás iskolapéldáját mutatta be az Index egyik munkatársa, aki a rekordrészvétel és fideszes győzelem ellenére úgy látja, Orbán Viktor csalódott lehet, mert nem kapott elegendő támogatást.

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Ott nyert az AfD, ahol a leginkább kellett

Amerika, London, Párizs

A német bevándorlásellenes párt, az AfD minden tartományban javított a 2014-es EP-választási eredményéhez képest, sőt két helyen nyert is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére