Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyel kamionsofõr még órákig élhetett, miután fejbe lõtték

Tóth Dalma

2016.12.27. 09:28

Kiderült, hogy a lengyel kamionsofõrt már órákkal a merénylet elõtt fejbe lõtték, de az igazságügyi orvosszakértõk szerint a férfi még élhetett, amikor a fekete kamion belehajtott az adventi vásárba.
BERLIN, 9:28

Kiderült, hogy a lengyel kamionsofőrt már órákkal a merénylet előtt fejbe lőtték, de az igazságügyi orvosszakértők szerint a férfi még élhetett, amikor a fekete kamion belehajtott az adventi vásárba.

Lukasz Urbant , akinek a kamionját a berlini iszlamista terrortámadáshoz felhasználták, már órákkal a merénylet előtt meglőtték – áll az áldozat boncolási jegyzőkönyvében, amelyről a Bild című német lap számolt be hétfőn.

A lengyel sofőrt megszúrták és meg is lőtték. A boncolási jegyzőkönyv szerint Urbant december 19-én délután fél öt és fél hat között lőtték fejbe, a merénylő pedig a kamionnal este nyolc órakor hajtott bele a tömegbe. Az igazságügyi orvosszakértők szerint lehetséges, hogy Urban nem halt bele azonnal a fejlövésbe, még élt, amikor a merénylő az emberek közé hajtott.

A merényletről előkerült felvételek alapján nagyobb baj is történhetett volna. Szerencsére a kamion nem szelte át teljes hosszában a karácsonyi vásárt, hanem 60-80 méter után balra fordulva megállt a Budapest utcán. Sajtóértesülések szerint a lengyel sofőr dulakodott a merénylővel és sikerült elrántania a kormányt, ezért nem történt még nagyobb tragédia.

A terrortámadásban 12 ember vesztette életét, 53 ember pedig megsérült.

A merénylő egy tunéziai állampolgár volt, Anis Amri, akinek a menekültkérelmét elutasították. A fiatal férfit a hatóságok korábban megfigyelték, mert veszélyes iszlamistaként tartották számon, de ősszel szem elől tévesztették. A tettesnek sikerült a helyszínről elmenekülnie. Először Franciaországba utazott, majd onnan Olaszországba ment tovább. A rendőrök egy tűzpárbajt követően péntek hajnalban lőtték le a tunéziai férfit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére