Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A „holland fickó” bocsánatot kért

888.hu

2021.07.13. 12:10

Na, nem a magyarok sértegetéséért, hanem azért, mert túlságosan korán oldották fel a járványügyi korlátozásokat.

 

Mark Rutte szerint is túl hamar oldották fel a járványügyi korlátozásokat Hollandiában, ezért fordulhatott elő, hogy az előző héten emelkedett a fertőzöttek száma.

Hollandia a múlt hónap végén oldott fel több korlátozást, de a fertőzések száma július első napjaiban ijesztően megugrott. Rutte kormánya ezért újra bezáratta a szórakozóhelyeket, az éttermek pedig csak éjfélig tarthatnak nyitva, ezzel lassítva a delta variáns terjedését.

„Rosszul kalkuláltunk, csalódottak vagyunk emiatt, és bocsánatot kérünk” – mondta Rutte, aki a múlt héten még visszautasította azokat a vádakat, miszerint a kabinet június végén túl korán enyhített, most viszont a múlt pénteki nyilatkozatukért is elnézést kértek.

Rutte szerint a fertőzések számának növekedése gyorsabb, mint ahogy az előzetes számításokban kalkuláltak. Az újabb szigorítások várhatóan augusztus 13-áig tartanak. (De lehet, hogy addig elnézést kérnek, és meghosszabbítják.)

A Die Presse szerint Hollandiában 24 órán belül mintegy 7000 új fertőzést regisztráltak, nagyjából hétszer annyit, mint az előző héten. Csak a német határhoz közeli Enschede egyik diszkójában 200 fiatal fertőződött meg egy éjszaka alatt, annak ellenére, hogy csak negatív teszttel lehetett bemenni a szórakozóhelyre. A fertőzésszám emelkedésével ugyanakkor nem nőtt jelentősen a kórházba kerülők száma.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére