Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A GSIM terrorszervezet jelentkezett a szombati támadás elkövetőjeként

888.hu/MTI

2021.01.05. 10:07

A Száhel-övezet legnagyobb dzsihadista szerveződése, az al-Kaidával szövetségben álló GSIM (Iszlámot és Muzulmánokat Támogató Csoport) nevű terrorszervezet jelentkezett kedden annak a támadásnak az elkövetőjeként, amelyben szombaton életét vesztette két francia katona Maliban.

A GSIM közleményében tudatta, hogy az ő tagjai hozták működésbe a robbanószerkezetet, amely a katonákat megölte Ménaka térségében. Kevesebb mint egy hét alatt összesen öt francia katonával végeztek – jelentette ki a terrorszervezet.

A Száhel-övezetben a francia hadsereg több ezer katonája állomásozik, a Barkhane hadművelet keretében harcolnak az ott tevékenykedő terroristacsoportok ellen, 2020-ban 600 fővel emelték a létszámukat.

Mali északi részét egy francia vezetésű katonai művelet segítségével sikerült megtisztítani a térség felett ellenőrzést gyakorló iszlamista lázadóktól 2013-ban. A szélsőségesek a sivatagban bujkálva azonban újraszerveződtek, és gyakran támadják a mali hadsereget és szövetségeseit. Maliban 2013 óta 50 francia katonát öltek meg.

Tavaly novemberben Marc Conruyt, a Barkhane hadművelet parancsnoka a francia parlamentben úgy fogalmazott, hogy az Iszlámot és Muzulmánokat Támogató Csoport a „legveszélyesebb ellenség” a Száhel-övezetben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére