Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia jobboldal szerint a Notre-Dame nem egy baleset, hanem egy terrortámadás következtében gyulladhatott ki

Vincze Viktor Attila

2019.04.25. 13:36

A jobboldali érzelmű franciák többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy szándékosság állhatott a katedrálisban pusztító tűz mögött. Ezt a feltételezésüket nagyban erősíti az, hogy Macron államgépezete már a tűz másnapja óta azt állítja, hogy csakis baleset történhetett Franciaország egyik legkorszerűbb tűzjelző rendszerével ellátott székesegyházában.

A franciaországi konzervatív, jobboldali közvéleményt egyáltalán nem győzték meg azok a Notre-Dame-ban pusztító tűz eredetével összefüggő hivatalos magyarázatok, amelyek szerint csak egy véletlen, pontosan nem meghatározható baleset következtében keletkezhetett a székesegyházat majdnem porig romboló lángtenger.

A jobboldali érzelmű franciák többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy szándékosság állhatott a katedrálisban pusztító tűz mögött. Sőt, sokan kifejezetten a 2001. szeptember 11-én, az Egyesült Államok ismert szimbólumainak számító World Trade Center ikertornyai ellen végrehajtott támadáshoz hasonlítják a Notre-Dame katedrálisát, Európa egyik szimbólumát majdhogynem elpusztító tűzvészt.

A jobboldali francia sajtó jelentős része szerint a Macron-féle hivatalos szervek és a Macron elnököt támogató, többségi mainstream média elhallgatja és meghamisítja a valós tényeket a Notre-Dame tűzvészével összefüggésben, és így terrortámadás helyett véletlen balesetnek állítja be a történteket.

Épp ezért Nicolas Dupont-Aignan – Marine Le Pen egykori elnöki kabinetjének vezetője, a "Talpra, Franciaország" nevű politikai mozgalom elnöke – már bejelentette, hogy nem elégedett a tűz keletkezését leíró hivatalos magyarázatokkal.

A jobboldali politikus annak a megnyugtató módon történő tisztázását követeli, hogy a tűz véletlenül vagy egy szándékos „támadás” következtében keletkezett-e.

A francia jobboldali ellenzékhez hasonlóan Dupont-Aignan is különösen nehezményezi, hogy a párizsi ügyészség már nagyon korán, a tűzeset másnapján azt közölte, nincs bizonyíték arra, hogy „szándékos cselekmény” állna a Notre-Dame-ban pusztító tűzvész hátterében, ezért nem lesz bűnügyi nyomozás.

Dupont-Aignan viszont a hihetetlenül korai hatósági határozat miatt ismételten és határozottan követeli egy bűnügyi vizsgálati eljárás megindítását a tűzzel összefüggésben.

Dupont-Aignan véleményével egyetért Philippe Karsenty is, aki a neuillyi kerületi tanács tagjaként hasonló követeléseket fogalmazott meg.

A „politikailag korrekt” narratívának eleget tevő, csökkentett profilú vizsgálatok helyett ő is ragaszkodik a tűz keletkezésének okát minden szempontból megvizsgáló eljárás lefolytatásához.

A jobboldali ellenzék legnagyobb pártjának a vezetője, Marine Le Pen ugyanakkor pedig hivatalosan még nem foglalt állást a párizsi katedrálisban pusztító tűz okait vizsgáló eljárásokkal kapcsolatban, mondván, megvárja az első vizsgálatok eredményeit.

Azonban az közismert, hogy a politikus asszony már a tűz kitörésének a pillanatában összefüggést látott az egyik legjelentősebb francia keresztény jelkép pusztulása és az egyre növekvő, nem keresztény országokból érkező bevándorlás között.

A francia konzervatív és keresztény közvélemény aggodalmainak az alapját a vizsgálatok korlátozottsága mellett az adja, hogy továbbra sincs észszerű magyarázat arra, hogy az ország egyik legkorszerűbb elektronikus tűzjelző rendszerével ellátott épülete hogyan éghetett le szinte teljesen úgy, hogy a rendszer első tűzriasztására kiérkező tűzoltók úgymond nem találtak tüzet, ezért tűzoltás nélkül elhagyták a katedrálist. Majd amikor 40 perc múlva a második riasztásra újra kiérkeztek a helyszínre, akkor már az egész tetőszerkezet lángokban állt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb rekord bizonyítja, hogy Trumpot imádják az amerikaiak

Újabb rekord bizonyítja, hogy Trumpot imádják az amerikaiak

Donald Trump kampányszámlájára egyetlen nap alatt csaknem 25 millió dollár érkezett.

A párizsi metrón végzett önkielégítést a migráns, mégsem toloncolják ki

Csupán nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírság megfizetésére ítélték azt a migránst, aki több ízben is maszturbálni kezdett a párizsi metrón.

Egyre több helyi politikust ér támadás Németországban

Egyre több helyi politikust ér támadás Németországban

Nem egyszeri, elszigetelt eset a Kassel területi államigazgatási hivatal vezetője, Walter Lübcke elleni halálos merénylet, Németországban egyre több helyi politikust ér támadás, gyakran olyanokat, akik kiállnak a befogadó, liberális menekültpolitika mellett – emelte ki az ARD országos köztelevízió egy szerdai összeállításában.

Este 7:59

Este 7:59

Ez történt ma.

Töretlen Tarlós István előnye

Töretlen Tarlós István előnye

A Századvég legfrissebb felmérése szerint az őszi önkormányzati választás jelenlegi főpolgármester-jelöltjei közül a kormánypárti Tarlós Istvánra szavaznának a legtöbben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére