Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia jobboldal szerint a Notre-Dame nem egy baleset, hanem egy terrortámadás következtében gyulladhatott ki

Vincze Viktor Attila

2019.04.25. 13:36

A jobboldali érzelmű franciák többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy szándékosság állhatott a katedrálisban pusztító tűz mögött. Ezt a feltételezésüket nagyban erősíti az, hogy Macron államgépezete már a tűz másnapja óta azt állítja, hogy csakis baleset történhetett Franciaország egyik legkorszerűbb tűzjelző rendszerével ellátott székesegyházában.

A franciaországi konzervatív, jobboldali közvéleményt egyáltalán nem győzték meg azok a Notre-Dame-ban pusztító tűz eredetével összefüggő hivatalos magyarázatok, amelyek szerint csak egy véletlen, pontosan nem meghatározható baleset következtében keletkezhetett a székesegyházat majdnem porig romboló lángtenger.

A jobboldali érzelmű franciák többsége egyértelműen úgy gondolja, hogy szándékosság állhatott a katedrálisban pusztító tűz mögött. Sőt, sokan kifejezetten a 2001. szeptember 11-én, az Egyesült Államok ismert szimbólumainak számító World Trade Center ikertornyai ellen végrehajtott támadáshoz hasonlítják a Notre-Dame katedrálisát, Európa egyik szimbólumát majdhogynem elpusztító tűzvészt.

A jobboldali francia sajtó jelentős része szerint a Macron-féle hivatalos szervek és a Macron elnököt támogató, többségi mainstream média elhallgatja és meghamisítja a valós tényeket a Notre-Dame tűzvészével összefüggésben, és így terrortámadás helyett véletlen balesetnek állítja be a történteket.

Épp ezért Nicolas Dupont-Aignan – Marine Le Pen egykori elnöki kabinetjének vezetője, a "Talpra, Franciaország" nevű politikai mozgalom elnöke – már bejelentette, hogy nem elégedett a tűz keletkezését leíró hivatalos magyarázatokkal.

A jobboldali politikus annak a megnyugtató módon történő tisztázását követeli, hogy a tűz véletlenül vagy egy szándékos „támadás” következtében keletkezett-e.

A francia jobboldali ellenzékhez hasonlóan Dupont-Aignan is különösen nehezményezi, hogy a párizsi ügyészség már nagyon korán, a tűzeset másnapján azt közölte, nincs bizonyíték arra, hogy „szándékos cselekmény” állna a Notre-Dame-ban pusztító tűzvész hátterében, ezért nem lesz bűnügyi nyomozás.

Dupont-Aignan viszont a hihetetlenül korai hatósági határozat miatt ismételten és határozottan követeli egy bűnügyi vizsgálati eljárás megindítását a tűzzel összefüggésben.

Dupont-Aignan véleményével egyetért Philippe Karsenty is, aki a neuillyi kerületi tanács tagjaként hasonló követeléseket fogalmazott meg.

A „politikailag korrekt” narratívának eleget tevő, csökkentett profilú vizsgálatok helyett ő is ragaszkodik a tűz keletkezésének okát minden szempontból megvizsgáló eljárás lefolytatásához.

A jobboldali ellenzék legnagyobb pártjának a vezetője, Marine Le Pen ugyanakkor pedig hivatalosan még nem foglalt állást a párizsi katedrálisban pusztító tűz okait vizsgáló eljárásokkal kapcsolatban, mondván, megvárja az első vizsgálatok eredményeit.

Azonban az közismert, hogy a politikus asszony már a tűz kitörésének a pillanatában összefüggést látott az egyik legjelentősebb francia keresztény jelkép pusztulása és az egyre növekvő, nem keresztény országokból érkező bevándorlás között.

A francia konzervatív és keresztény közvélemény aggodalmainak az alapját a vizsgálatok korlátozottsága mellett az adja, hogy továbbra sincs észszerű magyarázat arra, hogy az ország egyik legkorszerűbb elektronikus tűzjelző rendszerével ellátott épülete hogyan éghetett le szinte teljesen úgy, hogy a rendszer első tűzriasztására kiérkező tűzoltók úgymond nem találtak tüzet, ezért tűzoltás nélkül elhagyták a katedrálist. Majd amikor 40 perc múlva a második riasztásra újra kiérkeztek a helyszínre, akkor már az egész tetőszerkezet lángokban állt.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

A Magyar Kupa falusi meccsei még akkor is bájosan elragadóak, ha nem egy nagy csapat látogat falura.

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Tarlós: betarthatatlan ígéreteket tesz Karácsony Gergely

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere – mondta Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

A Németországba bevándorolt munkaképes korú szíriaiak mintegy háromnegyede munkanélküli segélyből él.

Tarlóst többen tartják alkalmasnak a főpolgármesterségre, mint az ellenzéki jelölteket összesen

Tarlóst többen tartják alkalmasnak a főpolgármesterségre, mint az ellenzéki jelölteket összesen

A Nézőpont felmérése szerint a budapestiek nem tartják alkalmas városvezetőnek az ellenzéki bohózat egyik szereplőjét sem.

Giorgia Meloni: Orbán az igazat mondja

Giorgia Meloni: Orbán az igazat mondja

Egy hétfőn megjelent lapinterjúban kommentálta Orbán Viktor szombati felszólalását az olasz pártelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére