Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A francia börtönben ülõ terrorista ollóval támadt az õrökre

Bokor Gábor

2018.01.12. 07:30

A német állampolgárságú iszlamista csütörtökön egy észak-franciaországi börtönben támadta meg a rá vigyázó õrt.
VENDIN-LE-VIEIL, 07:30

A német állampolgárságú iszlamista csütörtökön egy észak-franciaországi börtönben támadta meg a rá vigyázó őrt.

 Négy év börtönre ítélték a most ollóval támadó férfit, amiért köze volt a Dzserba szigetén 2002-ben elkövetett, egy zsinagóga elleni, 21 áldozatot követelő öngyilkos merénylethez.

A támadó négy börtönőrt sebesített meg a Lens városához közeli Vendin-le-Vieil-i fogházban. Az igazságügyi források szerint a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege hivatali személy elleni terrorizmussal kapcsolatos emberölési kísérlet gyanújával indított vizsgálatot.

A tájékoztatás szerint a német állampolgárságú iszlamista az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik volt vezetője, a támadással akarta megakadályozni, hogy Franciaország kiadja az Egyesült Államoknak. Az ollóval támadó 52 éves férfit 2009. februárban 18 évre ítélték.

A szakszervezeti források szerint az elítéltet szeptember végén tájékoztatták arról, hogy ki fogják adni az Egyesült Államoknak, ahol a 2001. szeptember 11-i iszlamista merényletek előkészítésével vádolják.

Szerintük azért követte el ezeket a támadásokat, hogy Franciaországban maradhasson börtönben" 

– fogalmazott Yoan Kara, az FO szakszervezet vezetője.    

A támadó akkor sújtott le az ollóval és a borotvával, mikor délután négy körül az őrök kinyitották a celláját. Három őr és egy tiszt könnyebben megsérült. A büntetés-végrehajtási igazgatóság tájékoztatása szerint hárman felszíni sérüléseket szenvedtek, egy ember pedig a fejbőrén sérült meg, őt kórházban ápolják.

A dzsihadista Allah Akbart kiáltott minden egyes szúrásnál"

– állítják a szakszervezeti források.

A férfi ellen folytatott korábbi per során olyan képsorokat is bemutattak, amelyeken 2000-ben Oszama bin Ladennel, az al-Kaida alapítójával és az egyiptomi Mohamed Attával, a 2001-es merényletek egyik öngyilkos pilótájával látható. A gyanú szerint a német férfi volt a terrorszervezet kommunikációs hálózatának informatikai vezetője. Afganisztánban kapott kiképzést, ahol robbanószerkezetek előállítását is megtanulta. Azzal is vádolják, hogy ő rendelt meg egy Réunion szigetén tervezett merényletet. A támadó a tárgyalások során
beismerte, hogy többször is járt Afganisztánban, ahol találkozott Oszama bin Ladennel, de tagadta, hogy részt vett merényletek előkészítésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére