Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook megerősíti az álhírek moderálását a csoportokban

888.hu, MTI

2022.10.21. 09:20

Mi minősül majd álhírnek? Hunter Biden és a laptop este? Vagy, hogy az amerikai elnök a levegővel parolázik? Akárhogy is legyen, jönnek a félidős választások az USA-ban, a Facebook-ot üzemeltető Meta is kiveszi a részét majd.

 

Az amerikai félidős törvényhozási választások közeledtével a Facebook közösségi hálót üzemeltető Meta vállalat csütörtökön új alkalmazást vezetett be, amelynek segítségével a Facebook-csoportok adminisztrátorai automatikusan kiszűrhetik az álhíreknek minősülő tartalmakat.

 

Annak biztosítására, hogy a tartalmak megbízhatóbbak legyenek, a csoportok adminisztrátorai automatikusan felfüggeszthetik a külső ellenőrök által hamisnak ítélt információkat tartalmazó üzeneteket, hogy a törlésük előtt megvizsgálhassák őket.”

– mondta Tom Alison, a Facebook alkalmazásokért felelős igazgatója.

A portál korábban már bocsátott eszközöket a csoportok vezetőinek rendelkezésére a tartalmak jobb moderálására, de számos civil szervezet és hatóság továbbra is azzal vádolja a Metát, hogy nem harcol kellőképpen a félretájékoztatás ellen.

Havonta több mint 1,8 milliárd ember használja a Facebookot.
A Meta szemére vetették, hogy nem kezeli kellő módon azokat a csoportokat, amelyek hozzájárultak egyesek radikalizálódásához, például a 2020-as elnökválasztás idején.

Az AFP francia hírügynökség is részt vesz harminc országgal együtt a Facebook által 2016 óta fejlesztett Third party fact-cheking (harmadik fél általi tényellenőrzés) programban. Világszerte mintegy hatvan általános vagy szakosított médium szintén részt vesz a programban.

Ha ezen médiumok egyike hamisnak vagy megtévesztőnek ítél egy információt, nehezebben jelenhet meg a Facebook-felhasználók hírfolyamában. Amennyiben ez mégis megtörténik vagy meg kívánják osztani, a Facebook azt javasolja, hogy olvassák el a helyesbítő cikket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A németek többsége szerint hazájuk túl sok menekültet fogad be

A németek többsége szerint túl sok menekültet fogadnak be hazájukban – mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés.

Tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

A kormány egy tőkeprogram indítását tervezi annak érdekében, hogy a vállalatok megfelelő mennyiségű forrással rendelkezzenek, legyen szó akár forgóeszközökről, akár az elhalasztott beruházások megvalósulásáról – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Joint Venture Szövetség (JVSZ) vállalatokat díjazó ünnepségén szombaton Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére