Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A demokraták egyik kongresszusi tagja a terroristák oldalán áll

Bokor Gábor

2019.02.18. 14:08

A liberális sajtó korábban az egekig magasztalta Ilhan Omart, amiért szomáliai bevándorló létére lett a kongresszus tagja.

Egyre komolyabb botrányba kerül Ilhan Omar, az Egyesült Államok első szomáliai-amerikai kongresszusi képviselőnője. A politikus márciusban részt fog venni a CAIR nevű amerikai-iszlám társaságnak a rendezvényén, mely ezer szálon kötődik a palesztin terrorszervezethez, a Hamászhoz. A Daily Caller amerikai portál kiderítette, hogy Omar lesz a főszónok a március 23-i banketten, ahova a belépőjegy 55 dollárba kerül, egy asztal pedig 500 dollárba kóstál. A portál szerint a szomáliai bevándorló beszédének fő témája az lesz, hogyan lehet megerősíteni a muszlim közösségeket az Egyesült Államokban. 

Izrael-ellenes képviselőkkel is "erősített" a baloldal az Egyesült Államokban

A ballib sajtó mámoros hangulatban cikkezett a újonnan megválasztott női, fekete, muzulmán képviselőkről, akik tegnapi félidős választások után bekerültek az amerikai törvényhozásba. Õk azok a nők, akik kedden történelmet írtak, és együtt fogják felrázni a kongresszus túlnyomóan fehér bőrű és férfi képviseletű termeit." - írja például a Huffington Post .

Az eseményen szintúgy felszólal Hassan Shibly is, aki a szervezet floridai ágának a vezetője. Õ korábban arról értekezett, hogy az elmúlt évtizedekben több terrortámadásért is felelős Hezbollah és a Hamász valójában nem is terrorszervezetek. 

Érdekesség, hogy a CAIR-t az Egyesült Arab Emirátusok kormánya 2014-ben az al-Kaidával együtt terrorszervezetnek minősítette. 

Omart alig két hónapja iktatták be és lett kongresszusi tag, azonban már nem ez az első komoly botránya. Korábban többször is nyíltan antiszemita megjegyzéseket tett a republikánus politikusokra, ami után párttársaitól is súlyos bírálatokat kapott. Az eset után annyit mondott, hogy elnézést kér, de fenntartja véleményét. 

A magát feminista menekültként definiáló politikus pár éve Twitter-oldalán azt írta, 

Izrael hipnotizálja a világot, és reméli, Allah felhívja az emberek figyelmét arra, milyen szörnyűségeket csinál a zsidó állam."

A szomáliai születésű Omar többször is megkérdőjelezte az izraeli demokráciát, egyszer egy interjúban odáig ment, hogy azt mondta, Izrael nem más, mint a "zsidó ISIS".

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Omar és michigani társa, a szintén demokrata Rashida Tlaib lettek az első muszlim női kongresszusi képviselők. 

Történelem demokrata módra: muszlim nő és nyíltan homoszexuális kormányzó is van már

2018. november 7. 07:08 Voltak, akik történelmet írtak a keddi amerikai félidős választásokon: először lett képviselő egy szomáliai-amerikai nő, egy palesztinai gyökerű muszlim asszony, legfiatalabbként bekerült a szövetségi törvényhozásba egy 29 éves képviselőjelölt, valamint először választottak homoszexualitását nyíltan vállaló politikust kormányzóvá. Ahogyan arról már beszámoltunk, a republikánusok igazán örülhetnek a félidős választásoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére