Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A dánok is betiltják a burkát

888.hu

2017.10.06. 19:28

Nagyon úgy tûnik, hogy Dánia lesz a következõ állam Európában, amely korlátozza a burka és a nikáb viselését. A legtöbb parlamenti párt egyetért abban, hogy a nõk arcát takaró fátyolt be kell tiltani, így a kérdésben tartott parlamenti szavazás eredménye borítékolható.
KOPPENHÁGA, 18:58

Dánia lesz a következő állam Európában, amely korlátozza a burka és a nikáb viselését. A legtöbb parlamenti párt egyetért abban, hogy a nők arcát takaró fátyolt be kell tiltani, így a kérdésben tartott parlamenti szavazás eredménye borítékolható.

Az arcot teljesen vagy részlegesen kitakaró fátyol, például a burka vagy a nikáb viselését egyre kevesebb nyugat-európai országban tolerálják. Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában és Bajorországban korlátozták vagy teljesen betiltották a ruhadarab viselését. Az említett országokon kívül Bulgária is betiltotta az arcot eltakaró fátyol viselését, és Dánia lehet a következő – írja a Daily Mail.

Ez nem egy vallási viselet betiltása, az arc eltakarása ellen lépünk fel"

– indokolta a dán szabályozást Jacob Ellemann-Jensen, a liberális párt képviselője. A liberálisok a dán kormánykoalíció legnagyobb pártja, és ők is támogatják a tiltást.

A kutatások szerint mintegy 200 olyan muszlim nő él Dániában, aki kötelezően viseli a nők alacsonyabb rendűségét is jelképező ruhadarabot.

A bevándorlásellenes Dán Néppárt és a baloldali Szociáldemokraták is támogatni fogja a javaslatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére