Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cseh koalíciós tárgyalásokon gyakran emlegetik a nõi nemi szervet

888.hu

2017.05.07. 20:28

A cseh politika kezd egy Hrabal-regényre hasonlítani. Ismét csalással és övön aluli ütésekkel vádolták egymást vasárnap a hárompárti cseh kormánykoalíció vezetõi és szokatlanul éles, esetenként vulgáris jelzõkkel illették partnereiket.
PRÁGA, 19:58

A cseh politika kezd egy Hrabal-regényre hasonlítani. Ismét csalással és övön aluli ütésekkel vádolták egymást vasárnap a hárompárti cseh kormánykoalíció vezetői és szokatlanul éles, esetenként vulgáris jelzőkkel illették partnereiket.

Bohuslav Sobotka kormányfő, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke vasárnap többször "gyávának" és "hazugnak" minősítette Andrej Babis kormányfőhelyettest, pénzügyminisztert, az ANO koalíciós mozgalom elnökét, mert nem vett részt a közszolgálati televízióban a parlamenti pártok elnökeinek vitájában. Andrej Babis nyilatkozatában viszont "csalónak" minősítette a kormányfőt – írja az MTI.

Ramil Szitgyikov, a kereszténydemokrata párt elnöke a köztelevízióban elismerte, hogy a politikai vitákban gyakran röpködnek kemény kifejezések. Szerinte például Andrej Babis a koalíciós tárgyalásokon nem egyszer "a női nemi szervekbe küldte" partnereit. Néhány volt miniszterelnök talán

ököllel oldotta volna meg ilyesfajta nézeteltéréseit Babis úrral"

– jegyezte meg a kereszténydemokrata politikus azzal, hogy ő és a kormányfő szerencsére "nyugodt emberek". Nevetségesnek minősítette Babis azon kijelentését, miszerint ő azért használ ilyen erős szavakat, mert partnerei beszélnek így.

Én nem ehhez szoktam, és nem is akarok hozzászokni"

– tette hozzá a legkisebb koalíciós párt elnöke.

Milan Chovanec cseh belügyminiszter, a CSSD alelnöke vasárnap délutáni Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy Babis

nemcsak gyáva, hanem csaló is".

Cseh politikusok az utóbbi időben egyre gyakrabban használtak vulgáris, sértő kifejezéseket nyilvános szerepléseik alkalmával.

Sobotka, akit a prágai sajtó korábban inkább "szorgalmas hivatalnoknak", semmint karizmatikus politikusnak minősített, a közelmúltban azzal okozott meglepetést, hogy Babis vállalkozói tevékenységét a Twitteren

jól kicseszik az állammal"

szókapcsolattal jellemezte.

A másik oldalon Andrej Babis a napokban nyilvánosságra került ismeretlenek által készített hangfelvételen úgy beszél a miniszterelnökről, hogy az egy "hülyécske" és a

legnagyobb disznó, akivel életemben találkoztam".

Csehországban a héten kormányválság robbant ki, miután Sobotka Babis leváltását javasolta az államfőnek a kormányfőhelyettes tisztázatlan pénzügyei és az adócsalás gyanúja miatt. Az üggyel kapcsolatban nyílt konfliktus keletkezett Milos Zeman államfő és Bohuslav Sobotka között is. A miniszterelnök kérdésre válaszolva vasárnap "nagyon fagyosnak" minősítette viszonyát Zemannal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére