Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit miniszterelnök szerint is jogszerű a migránsok Ruandába szállításának terve

888.hu

2022.06.18. 15:58

Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton azt hangoztatta újságírók előtt, bizonyos benne, hogy teljesen törvényes kormányának az a terve, hogy Ruandába telepítsék át mindazokat, akik a brit határt illegálisan átlépve érkeznek Angliába.

 

Ebben az országban minden bíróság kimondta, hogy nincs akadálya ennek az eljárásnak, egyetlen bíróság sem határozott úgy, hogy a tervezet törvénybe ütköző lenne, ami nagyon-nagyon biztató.”

– fogalmazott Johnson, hozzátéve, hogy bizonyosak abban, hogy jogszerű az eljárás, és folytatni is fogják.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kedden végzésben a végleges ítélethozatalig ideiglenes intézkedésként elrendelte az eljárás leállítását, és ezzel megakadályozta, hogy a már útra kész repülő elinduljon Kigaliba az áttelepítendő illegális bevándorlók első csoportjával. Ilyet akkor rendelhet el a bíróság, ha megítélése szerint a végleges döntésig is aránytalanul nagy hátrány érné az érintetteket.

Priti Patel brit belügyminiszter az EJEB döntését botrányosnak és politikailag motiváltnak nevezte a The Telegraph című lapban szombaton megjelent interjúban.

Ilyen döntésre korábban nem volt példa, és emiatt megkérdőjelezhető a bíróság indítéka és az átláthatóság hiánya.”

– fogalmazott a brit miniszter.

Hozzátette:

nem tudjuk, kik a bírák, tulajdonképpen nem is kaptunk semmiféle ítéletet, csak egy sajtóközleményt és egy levelet, amely szerint ezeket a személyeket nem szállíthatjuk el”.

 

Az EJEB döntése miatt a Nagy-Britanniában kormányzó Konzervatív Párt soraiban már az is felmerült, hogy Londonnak esetleg ki kellene lépnie az emberi jogok európai egyezményéből, amelynek végrehajtására a strasbourgi testületet létrehozták.

 

Dominic Raab brit igazságügyi miniszter csütörtökön ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy Nagy-Britannia nem tervezi kilépését az egyezményből, de azt megjegyezte, hogy véleménye szerint az EJEB túllépte a hatáskörét azzal, hogy megakadályozta a repülőgép elindulását. Raab azt javasolta, hogy új törvényt vezethetnének be, amely alapján a londoni kormánynak gyakorlatilag jogában állna majd figyelmen kívül hagyni a strasbourgi bíróság ideiglenes intézkedéseit.

London áprilisban jelentette be, hogy új migrációs és gazdaságfejlesztési egyezményt kötött Ruanda kormányával. Ez alapján mindazokat, akik illegálisan lépnek brit területre, áttelepíthetik a közép-afrikai országba.

 

A terv ellen jogvédő szervezetek keresetet indítottak. Múlt héten a londoni felső bíróság a kifogást visszautasította, és hétfőn az angol-walesi fellebbviteli bíróság az e végzés ellen beterjesztett fellebbezést is elvetette. Ennek alapján tervezték azt, hogy kedden levegőbe is emelkedhet az első olyan repülőgép, amellyel a brit kormány illegális bevándorlókat telepít át Ruandába. Ezt végül az EJEB utolsó pillanatban hozott határozata akadályozta meg. A testület a repülőgép fedélzetén tartózkodó egyik iraki férfi esetében mondta ki azt, hogy nem lehet elszállítani az országból mindaddig, amíg egy júliusban esedékes londoni bírósági felülvizsgálati fórum nem hoz döntést az ügyében.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére