Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

333 gyerekkatonát nevelhet a Boko Haram a most elrabolt kisdiákokból

MTI

2020.12.15. 11:31

Tette mindezt a szervezet egy olyan régióban Nigériában, ahol eddig nem volt jelen.

 

A Boko Haram iszlamista szervezet vezére, Abubakar Shekau közölte, hogy emberei raboltak el több mint háromszáz diákot szombatra virradóra egy észak-nigériai iskolából.

A helyi média által közzétett hangüzenetben – amely hitelességét egyelőre nem erősítették meg – úgy fogalmazott, hogy „ő és testvérei” rabolták el az észak-nigériai Katsina állambeli Kankara városban egyik iskolája elleni támadásban eltűnt diákokatt.

Az emberrablást azzal indokolta, hogy a nyugatias oktatás sérti az iszlám tanokat. A diákok elrablásával akarják terjeszteni az iszlámot, és eltántorítani az iskolákat a nem iszlám alapokon nyugvó oktatástól

- üzente.

A motorkerékpárokon érkezett támadók szombatra virradóra, amikor a diákok aludtak, hatoltak be a bentlakásos iskola területére, és válogatás nélkül lövöldözni kezdtek. Több száz diák a környező bozótban keresett menedéket. Az iskolának 839 diákja van, közülük 333 tűnt el a támadásban.

Katsina állam több száz kilométerre van attól a területtől, ahol a Boko Haram tevékenykedik. Az iszlamista szervezet általában Nigéria északkeleti részén működik, a Csád-tó környékén. Az emberrablást ezért kezdetben más fegyveres csoportoknak tulajdonították, amelyek terrorizálják a helyi lakosságot, általában váltságdíjat követelve a túszok szabadon bocsátásért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére