Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bíróság is kimondta: Matteo Salvini ártatlan

888.hu, MTI

2021.05.14. 15:20

A vizsgálóbíró szerint a Gregoretti-ügyet nem kell bíróság elé vinni, mivel Matteo Salvini nem követett el bűncselekményt.

 

Az október 3-án kezdődött előzetes bírósági eljárást vezető Nunzio Sarpietro bíró – hírügynökségi beszámolók szerint – felolvasta döntését, mely szerint nem indokolt a Matteo Salvinivel szembeni eljárás folytatása. Ezzel a bíróság elfogadta a politikus védelmének állásfoglalását, miszerint belügyminiszterként Salvini nem követett el bűncselekményt azzal, hogy 2019 júliusában öt napig nem engedélyezte a Gregoretti katonai hajóval érkezett bevándorlók partraszállását.

Matteo Salvini az ítélet után elégedettségét fejezte ki, és megismételte korábbi álláspontját, miszerint

a Földközi-tengeren át érkező migránshullám megfékezésével az olasz partokat és az olasz „méltóságot” kívánta megvédeni.

Egyúttal megismételte, hogy döntéshozóként a jövőben is ugyanúgy cselekedne, mint tavalyelőtt.

A vádhatóság arra hivatkozott, hogy az egykori belügyminiszter döntése nem sértette a nemzetközi egyezményeket, és semmiképpen nem tekinthető emberrablásnak. Ugyanakkor egy hasonló ügyben a szicíliai Palermo illetékes bírósága április közepén megalapozottnak tartotta az ügyészség vádemelési kérelmét, és szeptember közepére tárgyalást tűzött ki. Ez utóbbi ügy nagyjából egy hónappal a Gregoretti-incidenst követően történt. Akkor a spanyol Open Arms civil hajó fedélzetén érkezett 147 migránst tartóztatták fel három hétig Lampedusa szigete előtt. Elítélése esetén Salvinit 15 év börtön fenyegeti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére