Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorlásról is tárgyalt a pápa és az Európai Parlament elnöke

888.hu

2021.06.26. 19:31

Világossá kell tennünk, hogy a befogadás nagyon fontos, de az életek megmentése még fontosabb – mondta David Sassoli, a 65 éves olasz szociáldemokrata politikus az újságíróknak, miután kihallgatáson fogadta őt a katolikus egyházfő.

 

Nem emberséges egy olyan Európa, amely nem védi meg és hagyja meghalni a tengeren hánykolódó menekülteket”

– hangoztatta Sassoli, hozzátéve, hogy meg kell menteni a Földközi-tengeren bajba jutó embereket, „nem milliókról, hanem ezrekről” van szó.

A Vatikán az audiencia után nem kommentálta az ott elhangzottakat. Ferenc pápa azonban nemrégiben Európa legnagyobb temetőjének nevezte a Földközi-tengert.

Líbiából és Tunéziából rendszeresen vágnak neki a Földközi-tengernek kis gumicsónakokon Európába tartva. Sokan kerülnek bajba a nyílt tengeren, elsüllyed a hajójuk és a vízbe vesznek. Idén legalább 827 bevándorló és menekült vesztette életét a Földközi-tengeren.

Meg kell mutatnunk, hogy az olyan kérdések, mint a befogadás és az integráció, nagyon fontosak”

– hangoztatta Sassoli, aki az EP elnöki tisztségében először találkozott Ferenc pápával.

Közel hét éve, 2014 novemberében Sassoli, még az EP alelnökeként fogadta a strasbourgi látogatásra érkező katolikus egyházfőt. Ferenc pápa akkor arra szólította fel Európát, hogy fedezze fel újra identitásának keresztény gyökereit.

David Sassoli szombaton tartott sajtótájékoztatóján nagyon fontosnak nevezte a pápával tartott találkozót, amely megerősítette, hogy minden dolog mércéje az emberközpontúság, az emberi lények védelme.

Ez vonatkozik minden politikára, a bevándorlástól kezdve a polgári jogokig”

– mondta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére