Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorláspártiak siránkoznak, Ausztrália azonban továbbra is őrzi a határait

Forisek Ádám

2019.07.17. 21:00

„Ha vízum nélkül hajózol ide, nem fogsz itt letelepedni” – üzenik az ausztrálok.

Ausztráliáról már korábban is megemlékeztünk a három nyolcason, többek között akkor, amikor Scott Morrison lett a miniszterelnök. A szigetország az úgynevezett ausztrál modell miatt lehet érdekes az európaiak számára, ez ugyanis lehetővé tette Ausztráliának azt, hogy megvédje tengeri határait az illegális migrációval szemben.

A migránsokat szállító hajókat így az ausztrál haditengerészet emberei fogadják, és az országhatáron túl, Nauru és Pápua Új-Guinea szigetein helyezik el őket, amíg döntés nem születik menedékkérelmükről vagy bevándorlási engedélyükről. Látható hát, hogy lényegében Ausztrália ugyanazt a forgatókönyvet hajtotta végre, amelynek gyakorlatba ültetését Orbán Viktor és egyéb bevándorlásellenes politikusok már évek óta javasolják Európában.

Nem túl meglepő ezután az sem, hogy az ausztrál kormányt is rengeteg támadás éri az álcivil szervezetek, valamint az Ausztráliában ellenzékben politizáló baloldali munkáspárt részéről. Ehhez még a „függetlenül” működő ausztrál emberi jogi bizottság nyomásgyakorlását is megpróbálták bevetni, amely 31 javaslattal élt a kormány felé. Ezen javaslatok mintegy 30 000 migránsnak biztosítottak volna védelmet. Canberra ezt természetesen elutasította, továbbra is következetesen kitartva bevándorlásellenes álláspontja mellett. Nem véletlen, hogy januárban a „Szuverén határok” nevű művelet parancsnoka a következő videóüzenetet osztotta meg:
Egyszerű üzenetem van azoknak, akik illegálisan érkeznek hajóikon Ausztráliába. Az én parancsnokságom alatt Ausztrália határai zárva maradnak az illegális migránsok előtt. Ha illegális hajóutat kísérelsz meg Ausztrália felé, megállítunk, és visszaszállítunk abba az országba, ahonnan elindultál. Ausztrália határait figyeljük és védjük az év minden egyes napján. A határvédelmünk erősebb, mint valaha.

Mint említésre került, az ausztrál kormányt rengeteg kritika éri a bevándorláspárti szervezetek és politikai szereplők részéről, ugyanakkor a számok azt mutatják, hogy a tengeri határok biztosítása jobban védelmezi a migránsokat is, mint a kontrollálatlan emberáramlás: a tengeri határok védelme Ausztráliában 2013-ban indult el, 2014 decemberében (azaz mindössze egy év leforgása alatt) egy jelentés szerint egyetlen bevándorló sem fulladt a tengerbe. Ugyanez a szám 2008 és 2013 között még 1100 volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére