Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

24 terrorista támadást akadályozott meg a brit rendőrség 2017 óta

Békési Marcell

2019.10.27. 14:18

Ebből 16 dzsihadistákhoz köthető.

A brit rendőrség 24 terrorista merényletet akadályozott meg az elmúlt két évben. Továbbra is a radikális iszlamizmus jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Cressida Dick londoni rendőrtiszt nyilatkozata szerint, melyet a Manchester Evening News hozott le, a nyomozók az említett támadásokat Khalid Masood 2017-es, Iszlám Állam által ihletett merénylete óta akadályozták meg. Abban a támadásban a Westminster hídnál tucatnyi ember sérült meg, és öt ember vesztette életét.

A merényletek közül 16 a radikális iszlámhoz köthető

– tette hozzá.

Mivel szeptemberben Neil Basu, a szigetország egyik vezető terrorellenes tisztje még csak 22 merényletet említett, úgy tűnik, hogy az utóbbi egy hónapban még kettőt akadályozott meg a rendőrség.

Desu elmondta azt is, hogy

a szélsőjobboldal folyamatos erősödése ellenére az ilyen csoportokhoz köthető terrorizmus továbbra is kis százalékát teszi ki az összes ügynek, a legnagyobb fenyegetettségét továbbra is a dzsihadisták jelentik.

Az iszlám fundamentalizmus egyébként nemcsak a szigetországban probléma, hanem egész Nyugat-Európában. Múlt héten derült ki például, hogy a francia rendőrség letartóztatott egy dzsihadistát, aki egy „szeptember 11” stílusú repülőgép-eltérítést tervezett. Szintén említésre méltó a párizsi rendőrkapitányságon négy kollégáját megkéselő iszlamista esete. A francia rendőrségnek előbbivel együtt a hatvanadik esete volt, amit 2013 óta megakadályoztak.

Egy korábbi jelentés szerint az Európában 2000 óta terrortámadásban meghalt emberek 91%-a a dzsihadisták áldozata lett.

Az MI5, a brit terrorelhárítási hivatal az iszlamista támadás valószínűségét továbbra is a „nagyon valószínű” kategóriába sorolja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére