Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nő a balliberális médiumok száma 2010 óta

888.hu

2020.09.30. 11:02

A magyar sajtópiac kiegyensúlyozott, nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból – derül ki a Médianéző Központ legújabb elemzéséből.

A Médianéző Központ által kiadott tanulmány átfogó képet ad a magyar sajtó helyzetéről, rámutatva, hogy

a magyar médiapiac kiegyensúlyozott: nagyságrendileg ugyanannyian tájékozódnak konzervatív, mint balliberális forrásokból, előbbi 84 százalékot, azaz 6,8 millió, utóbbi 83 százalékot, vagyis 6,7 millió embert jelent.

Azok száma, akik egyaránt tájékozódnak mindkét oldal médiumaiból, majdnem hatmillió fő, azaz a választópolgárok legalább 75 százalékához garantáltan mindkét politikai oldal nézetei eljutnak.

Kimutatták, hogy a magyar médiapiacon rendszeresen jelennek meg új sajtótermékek.

2010 óta folyamatosan növekszik a balliberális médiumok száma,

2020-ra 33-ról 48-ra emelkedett, ami 45 százalékos bővülést jelent.

Megírták, hogy Magyarország legjelentősebb médiavállalkozásai – a kormányhoz való viszonyuktól függetlenül –

nyereségesek.

Továbbá az elemzésben hangsúlyozták, hogy

Magyarország alkotmányában és törvényeiben garantálja a sajtó- és véleménynyilvánítás szabadságát, a magyar médiapiacon pedig meg is valósul ez a szabadság, akár még az egyéni vagy közösségi jogok sérelmére is.

A média szereplői vagy az ott megnyilvánulók ugyanis előszeretettel közölnek olyan tartalmakat, amelyek sértik az emberi méltóságot, közösségek vallási meggyőződését, de még a hatalom erőszakos megdöntésére való felhívástól sem riadnak vissza.

A függetlenséggel kapcsolatban megemlítik, hogy

a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és annak Médiatanácsa amellett, hogy saját bevétellel rendelkezik, kizárólag az Országgyűlésben kétharmados többséget igénylő sarkalatos törvénynek van alárendelve.

Ezzel szemben az Európai Unió számos tagállamának médiahatóságai a kormányoknak, gyakran egyenesen minisztériumoknak alárendelve működnek.

A Médianéző Központ a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa határozatainak vizsgálatából egyértelműen megállapítja, hogy a magyar médiahatóság gyakrabban és súlyosabban bünteti a konzervatív médiát, mint a balliberálist. A független médiahatóság által 2012 és 2020 között szankcionált esetek több mint kétharmada volt jobboldali, míg egyharmadánál kevesebb volt balliberális médiumhoz köthető, a kiszabott pénzbüntetések 66 százalékát, vagyis 357 millió forintot konzervatív, míg csupán 34 százalékát, azaz 183 millió forintot kellett balliberális médiumnak kifizetnie.

A kormányzati tájékoztatással kapcsolatban megemlítik a kormányinfót, ahol a balliberális és a jobboldali médiumok képviselői bármilyen kérdést szabadon feltehetnek.

A Médianéző Központ elemzésében arra is felhívják a figyelmet, hogy

a parlamentáris rendszerekben is ritka lehetőség, hogy az országgyűlési képviselők a parlamenti ülések azonnali kérdések órájában közvetlenül, bármilyen témában, a konkrét kérdés előzetes megküldése nélkül kérdezhetik a miniszterelnököt, amire a kormányfő köteles válaszolni.

A közszolgálati médiumok kormányok iránti politikai elfogultságát világ- és Európa-szerte – így Magyarországon is – folyamatosan bírálatok érik. A Médianéző Központ kiemeli, hogy noha a legnagyobb figyelem általában a közszolgálati médiára irányul, a 2019-es választás után a főváros és kerületeinek nagy része, valamint a 23 magyarországi nagyvárosból tíz a politikai ellenzék felügyelete alá került, ami a legtöbb helyen főszerkesztőváltással járt, és

az ellenzéki vezetésű városok közpénzből finanszírozott önkormányzati sajtótermékei a balliberális oldal értékrendjét és érdekei szerinti üzeneteit kezdték megjeleníteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A család természetes közegét meg kell védeni

Nem a család fogalmának felülvizsgálatára, és nem vitára, hanem harcra van szükség – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson pénteken.

Már az X-Men megnevezés is szexista

Már az X-Men megnevezés is szexista

Eltávolíthatja a Marvel Studios az X-Men filmsorozat nevéből a „men” szót, hogy befogadóbbá tegye azt.

Öt jel, hogy ismerősöd elkapta a Woke-vírust, német választás lesz a hétvégén

Öt jel, hogy ismerősöd elkapta a Woke-vírust, német választás lesz a hétvégén

Balkán lehet a következő nagy ugrása az EU-nak, a bevándorlás nem segít a demográfiai válságon.

A Gyurcsány-show szereplői képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

A Gyurcsány-show szereplői képtelenek voltak megszervezni az előválasztást

Kiderült, a Párbeszéd vezetői pontosan tudják, hogy hazugság az a baloldali szöveg, miszerint „Orbán Viktor miniszterelnök parancsára kínai hackerek megtámadták a baloldal informatikai rendszerét és ezért állt az le” – írja az Origo pénteken.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére