Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kulcsmegoldás

Jánosy Károly újságíró

2021.01.25. 18:00

Hazák után házakat is foglalnak majd az Európa határait elárasztó vándorok?

Mert már nem kell sok ahhoz, hogy a harmadik világ országaiban felkerekedő milliók számára ne csupán a nyugati jólét és a bőkezűen nyújtott szociális ellátás legyen vonzó. Néhány bátorító szó után kívánatos célponttá válhatnak új hazájuk kívánatos ingatlanai. Elvégre ha a jobb élet reményében különösebb gond, probléma – és okmányok – nélkül lehet országhatárokat átlépni, akkor miért ne lehetne érvényes és hatásos ez a módszer kisebb-nagyobb házak, lakások, nyaralók esetében? Különösen akkor, ha a meghódítandó „birtok” szebb és jobb, mint a Szíriában, Afganisztánban, Guatemalában, Hondurasban hagyott, amelyben nem volt szauna, jakuzzi és egyéb, a komfortfokozatot emelő berendezés.

Persze addig, amíg ezt csak az uniós külső határok – például a szerb–magyar – közelében található tanyákkal tették, ideiglenesen, a problémafelvetés aligha érte el a brüsszeliták ingerküszöbét. De vajon akkor sem fogja, ha majd az EB-székház melletti Jubelparkban létesítenek sátortábort, vagy a hátsó bejáratot rejtő Rue Stevinen kezdenek maguknak ingatlanokat foglalni?!

Ha a férfi lehet nő, karcsú bambusznád vagy akár etruszk váza, akkor miért pont a magántulajdon élvez szent és sérthetetlen státuszt? Fogadni mernék, hogy a fenti joghézag kiküszöbölése már folyamatban van, fiatal forradalmárok bújják a könyveket, hogy megtalálják, megszüljék a most még hiányzó paragrafust. Bár ki tudja, lehet, hogy inkább a nagy elődök – Bakunyin, Trockij, Szamuely – radikálisabb módszereit találják követendőnek.

Szóval lehet jóemberkedni, látványos ideológiákat gyártani, hogy miért kell ellenőrzés nélkül befogadni a hosszú, tömött sorokban érkező vándorokat, akiket most még csak vetett ágy és némi szociális segély – majd választójog – vár kiszemelt új hazájukban. De ne lepődjenek meg az irgalmas szamaritánusok, ha a nem is olyan távoli jövőben egy jól megtermett jövevény költözik be abba a házba, lakásba, ahol a szülei, nagyszülei éltek. Miért is ne? Egy a jelszónk: fizessenek a gazdagok! A kísértet már nemcsak Európát járja be, de egyre nyíltabban ott settenkedik Washingtonban és más amerikai nagyvárosokban is.

Úgyhogy érdemes kulcsra zárni az ajtót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

Vona szerint is színjáték az ellenzéki előválasztás

Az ex-Jobbik-elnök a Facebook-oldalán értekezett arról, hogy végül miért Karácsony lesz úgyis az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére