Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kulcsmegoldás

Jánosy Károly újságíró

2021.01.25. 18:00

Hazák után házakat is foglalnak majd az Európa határait elárasztó vándorok?

Mert már nem kell sok ahhoz, hogy a harmadik világ országaiban felkerekedő milliók számára ne csupán a nyugati jólét és a bőkezűen nyújtott szociális ellátás legyen vonzó. Néhány bátorító szó után kívánatos célponttá válhatnak új hazájuk kívánatos ingatlanai. Elvégre ha a jobb élet reményében különösebb gond, probléma – és okmányok – nélkül lehet országhatárokat átlépni, akkor miért ne lehetne érvényes és hatásos ez a módszer kisebb-nagyobb házak, lakások, nyaralók esetében? Különösen akkor, ha a meghódítandó „birtok” szebb és jobb, mint a Szíriában, Afganisztánban, Guatemalában, Hondurasban hagyott, amelyben nem volt szauna, jakuzzi és egyéb, a komfortfokozatot emelő berendezés.

Persze addig, amíg ezt csak az uniós külső határok – például a szerb–magyar – közelében található tanyákkal tették, ideiglenesen, a problémafelvetés aligha érte el a brüsszeliták ingerküszöbét. De vajon akkor sem fogja, ha majd az EB-székház melletti Jubelparkban létesítenek sátortábort, vagy a hátsó bejáratot rejtő Rue Stevinen kezdenek maguknak ingatlanokat foglalni?!

Ha a férfi lehet nő, karcsú bambusznád vagy akár etruszk váza, akkor miért pont a magántulajdon élvez szent és sérthetetlen státuszt? Fogadni mernék, hogy a fenti joghézag kiküszöbölése már folyamatban van, fiatal forradalmárok bújják a könyveket, hogy megtalálják, megszüljék a most még hiányzó paragrafust. Bár ki tudja, lehet, hogy inkább a nagy elődök – Bakunyin, Trockij, Szamuely – radikálisabb módszereit találják követendőnek.

Szóval lehet jóemberkedni, látványos ideológiákat gyártani, hogy miért kell ellenőrzés nélkül befogadni a hosszú, tömött sorokban érkező vándorokat, akiket most még csak vetett ágy és némi szociális segély – majd választójog – vár kiszemelt új hazájukban. De ne lepődjenek meg az irgalmas szamaritánusok, ha a nem is olyan távoli jövőben egy jól megtermett jövevény költözik be abba a házba, lakásba, ahol a szülei, nagyszülei éltek. Miért is ne? Egy a jelszónk: fizessenek a gazdagok! A kísértet már nemcsak Európát járja be, de egyre nyíltabban ott settenkedik Washingtonban és más amerikai nagyvárosokban is.

Úgyhogy érdemes kulcsra zárni az ajtót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Franciaországban is romlik a helyzet járványhelyzet a novemberi nyitás után

Romlanak a koronavírus-járvány mutatói Franciaországban, ezért az újabb variánsok fokozódó terjedésének megfékezése érdekében a következő hétvégén az északi Dunkerque-ben is karantén lép életbe – jelezte szerdán a francia kormány, amely már két nappal ezelőtt bejelentette, hogy hétvégére a francia Riviéra tengerparti településéinek egy részét lezárják.

Minden második menedékkérő papírok nélkül érkezik Németországba

Minden második menedékkérő papírok nélkül érkezik Németországba

Német sajtóhírek szerint néhány menedékkérő szándékosan dobja el személyi igazolványát, gyakran az embercsempészek tanácsára.

Három ragály volt ma terítéken: a koronavírus, Donáth apja és a Jobbik

Három ragály volt ma terítéken: a koronavírus, Donáth apja és a Jobbik

Most már bíróság is kimondta: a nagy européer Donáth Anna apja rendszeresen zaklatta alkalmazottait, hiába próbálták a randa pletykát politikai támadásnak beállítani, ahogy a Jobbikban is mindig üldöztetést kiabálnak, ha éppen valami disznóságot csinálnak, mint ahogy a jelek szerint Jakab Péter és Stummer János ma is összehozták. És akkor még itt van a járvány harmadik hulláma is.

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magán zoo-k

Rendkívüli támogatást kaphatnak a magán zoo-k

Rendkívüli támogatást kaphatnak a pandémia miatt nehéz helyzetbe került magánalapítású állatkertek – közölte az Agrárminisztérium.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére