Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így válasszunk webkamerát!

PR tartalom

2021.11.17. 14:48

(X)

 

Sok új laptop tisztességes beépített webkamerával érkezik, de sajnos sok korlátozással rendelkeznek. A mobilitás az egyik nagy: az arcod és a laptop kijelzője közötti szög nem ideális a hízelgő vagy figyelmes tekintet kialakításához, és ez ellen nem sokat tehetsz, ha a webkamera a laptop képernyőjébe van rögzítve.

Egy külső USB-s webkamera nagyobb rugalmasságot és egyéb fejlesztéseket kínál, amelyek segítenek abban, hogy a képernyőn a lehető legjobban nézzen ki és szólaljon meg. Ebben a webkamera-vásárlási útmutatóban a webkamerák fontos hardveres specifikációit és speciális jellemzőit, valamint az általuk nyújtott előnyöket tárgyaljuk. Ajánlásokat teszünk a professzionális megjelenésű videohívások és rögzített prezentációk készítéséhez, a tartalomkészítéshez szükséges felvételek rögzítéséhez, valamint a YouTube-on és a Twitch-en keresztüli tartalom közvetítéséhez.

Webkamera felbontása és képkockasebesség

A webkamera talán legfontosabb jellemzője a felvett videó tisztasága. A digitális videók esetében ez a felbontásban és a képkockasebességben értendő. A tisztább képek nagyobb felbontással rendelkeznek, a magasabb képkockasebesség pedig azt jelenti, hogy a mozgások simábban jelennek meg a képernyőn. A webkamerák árai szorosan kapcsolódnak a felbontáshoz és a képkocka sebességhez, amelyet képesek produkálni.

Amint azt a tévé- vagy számítógép-monitor vásárlásából már tudhatja, a felbontást a képernyőn lévő pixelek számával mérik, hosszában és szélességében mérve, leggyakrabban téglalap alakú, 16:9-es képarányban. A három legelterjedtebb felbontás a standard nagy felbontás (HD Ready vagy 720p), amely 1280 x 720 pixeles, a teljes nagy felbontás (FHD, 1080p), amely 1920 x 1080 pixeles, és az ultranagy felbontás (UHD, 4K), amely 3840 x 2160 pixeles felbontással rendelkezik.

A 4K webkamerák prémium árcédulával olyan éles megjelenésű videoképek készítésére képesek, amelyek vetekednek egy DSLR-kamera által készített felvételekkel. Ne feledje, hogy a 4K videó túl nagy fájlokat készít a tipikus élő közvetítésekhez; a 4K kiválóan alkalmas olyan felvételek rögzítésére, amelyeket az Adobe Premier vagy hasonló programban szerkeszthet és készíthet, majd később feltölthet..

A videóminőség másik mérőszáma a képkockasebesség, amely meghatározza, hogy hány állókép alkotja a másodpercenkénti képkockában (fps) mért videófájlt: A magasabb képkockasebesség (60 fps és több) simább megjelenésű felvételeket és nagyobb fájlméretet jelent, különösen, ha a képkockák nagy felbontásúak. A vizuálisan gyors első személyű lövöldözős játékokat játszó streamingjátékosok a 720p felbontású videókat 60 fps sebességgel szeretik streamelni. A kamerába beszélő személy rögzítéséhez az 1080p 30 fps sebességgel az előnyben részesített beállítás. A streamelőknek tetsző webkamerák egyaránt beállíthatók 720p 60 fps és 1080p 30 fps sebességre.

Videó tömörítés

A digitális videostreamek hatalmas adatmennyiséget jelentenek. A valós idejű HD és a nagyobb felbontás elérése érdekében a videótömörítésre van szükség a tipikus internetkapcsolati sávszélességen keresztül. A legtöbb profi minőségű webkamera a H.264 Advanced Video Coding (AVC) szabványt használja, így a korábbi kodekekhez képest lényegesen alacsonyabb bitrátával biztosít kiváló minőségű videót. A H.264 csökkenti a rendszer CPU-jának kódolási és dekódolási terhelését. Ez biztosítja, hogy a felhasználók által tapasztalt felbontás és képkockasebesség megfeleljen a meghirdetettnek.

Webkamera látómező

A webkamera látómezeje (FOV, Field of View) annak a területnek a szélességét méri, amelyet rögzíteni tud. A széles látószögű objektívvel rendelkező webkamera szélesebb látómezővel rendelkezik; a termékleírásokban fokban mért FOV-ot talál:

  • A 60 fokos látószög egy számítógép előtt ülő személyt rögzít.
  • A 78 fok elég széles ahhoz, hogy két, a számítógép monitorjára szerelt kamerával szemben álló embert rögzítsen.
  • A 90 fok kiválóan alkalmas egy tábla vagy egy konferenciaterem asztalánál ülő emberek csoportjának bemutatására.

Függőleges videó – A szabványos webkamerák vízszintes 16:9-es képarányú képkockát rögzítenek. Bizonyos modellek, képesek 9:16-os portré formátumba fordítani, hogy olyan tartalmakat rögzítsenek, amelyek jól illeszkednek az Instagram és a Facebook történetekbe.

Autofókusz és gyenge fényviszonyok korrekciója

Szinte az összes ma kapható webkamera rendelkezik autofókusz funkcióval. A felső kategóriás modellek általában gyorsabb és pontosabb autofókusszal rendelkeznek a kedvező árú webkamerákhoz képest. Az otthoni irodában vagy nyitott irodában történő felvételkészítés, ahol a fényforrások és a vakítás kombinációja kihívást jelent a tiszta, valós kép rögzítése szempontjából – a tárgyak árnyékosnak tűnhetnek vagy beleolvadhatnak a falakba. A professzionális környezetre tervezett webkamerák olyan szabadalmaztatott technológiával rendelkeznek, amely képes megkülönböztetni az embereket a falaktól és az ablakoktól, és alkalmazni tudja a szükséges optimalizálásokat az élénkebb és természetesebb megjelenéshez. Az asztali streaming webkamerák a lencse körül elhelyezett beépített gyűrűsfénnyel rendelkeznek, amely állítható fényerősséget biztosít.

(X)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ők merik kioktatni Kövér Lászlót?

Ők merik kioktatni Kövér Lászlót?

Önkritika, az nincs, gyűlölködés, az van. Nézzük meg, kik követelik a házelnök lemondását!

Nőtt a genderideológiát elutasítók száma Magyarországon

Az Alapjogokért Központ új közvélemény-kutatásából kiderült, hogy hazánkban egyre többen utasítják el a genderideológiát és annak állításait.

Már nemcsak a múltat akarják elpusztítani, hanem a jövőt is

Már nemcsak a múltat akarják elpusztítani, hanem a jövőt is

Elképzelhető, hogy a woke-ideológia követői már nemcsak a múltat akarják eltörölni, hanem tönkre akarják tenni a jelent, és a jövőt is irányítani akarják.

A Notre-Dame is a woke-ideológia áldozatává válhat

A Notre-Dame is a woke-ideológia áldozatává válhat

A 2019-es tűzvészben megsérült katedrális külsejét az eredetinek megfelelően állítanák helyre, a belső tér viszont bizarr átalakítás áldozata lehet.

A Népszava elismerte Kövér igazságát, ami orrba verte az ellenzéket

A Népszava elismerte Kövér igazságát, ami orrba verte az ellenzéket

Úgy fest, gumicsonttá kezd silányulni Kövér László házelnök másfél évvel ezelőtti, a balliberális portálok révén a napokban kiszivárogtatott beszéde.

Rogán Antal: A gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítjuk

A miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés igazságügyi bizottságában tartott éves meghallgatásán bejelentette, hogy a témában jövőre tartandó népszavazás előtt a kormány „erős kampányt” folytat majd.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére