Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék esete az Y és Z generációval

Olvasói vélemény | szerző: Rákóczi Piroska

2019.10.28. 20:40

Sok jobboldali politológus mondja, hogy az ellenzékieknek fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek azokkal a városokkal, amelyekben nyertek, mert nincs se víziójuk, se tervük. Nos, van nekik. Sőt! Csak az van nekik. Koncepciójuk, stratégiájuk és tervük is van. Nem város- és országépítési, hanem kommunikációs. Azt gondolják, hogy épp elég az embereket megdumálni. Miért?

Egyrészt, mert az, hogy egy város vezetéséhez komoly tervezés szükséges, csak a városok lakóinak 30 %-a számára evidencia. Másrészt, mert az Y és Z generáció tagjainak elég dumálni. Azért, mert nekik még nincs komoly élettapasztalatuk? Ne becsüljük le őket. Nagyon sok mindenről van valós tapasztalatuk. Csak a hiányról hiányzik a tapasztalatuk.

Ezeknek a fiataloknak, akiknek 2006 már nem mond semmit, totális árubőség idején telt a gyermekkoruk. 2010-től folyamatosan nőtt azoknak a javaknak a tömege, amelyekhez a szüleik ingyen jutottak hozzá. 2010-től a szüleik egyre jobb életminőséget tudtak számukra biztosítani. Kialakult bennük egy kép, hogy elég anyát vagy apát kellő ideig nyaggatni és lesz pénz. Ezeknek a fiataloknak nagyon nehéz elmagyarázni, hogy a javak mennyisége véges. Ezért nekik beosztásról és azt megelőző tervezésről teljesen fölösleges beszélni. Olyan, mintha egy eszkimónak próbálnád elmagyarázni, hogy milyen a kánikula. Elhiszi, hogy van olyan, meg hogy szenvedni lehet tőle, de nem tudja átérezni. És erre játszik az ellenzék.

Azt gondolják a liberális ötletgazdák, hogy csak annyit kell tenni, hogy rossz közérzetet kell teremteni az országban és akkor majd az emberek változtatni akarnak a rendszeren. És arra is van tervük, hogy hogyan cáfolják meg azt a kritikát, amely szerint ők nem csinálnak semmit, csak lyukat beszélnek a hasba. Erre azt találták ki, hogy álproblémákat kell bevetni, mert azokat elég jelképesen megoldani, és ezzel a cselekvés látszatát lehet kelteni. Szóval: sikeresek lesznek sok olyan ügyben, ami nem is létezik, és ez megint remek terep a kommunikációhoz. Ez pedig egy hatalomhoz vezető spirál. Ezt képzelik. De ennek egyszer nagy bukás lesz a vége. Miért?

Két oka van. Az Y és Z generáció nem degeneráció. Ők is éppen olyan okosak, mint az előttük jártak. Lesznek igazi problémáik. És látni fogják, hogy az ellenzék ezekre semmilyen megoldást nem kínál.

Másrészt, a hazugságra épült hatalomnak természete szerint összeomlás a vége. A Szovjetunió 70 évig állt fönn. Gondolhatják az ellenzékiek, hogy 70 év hatalomban ők is kiegyeznének. Csakhogy a világban az események felgyorsultak. A hazugságspirálok gyorsabban érnek a végponthoz, mint akár csak 30 évvel ezelőtt. És arra, hogy mi lesz ezen a ponton, nos, erre biztos van terve az ellenzéknek. Ezt hívják gumilövedéknek. De nem kerül rá sor, mert a jobboldalon is tudunk kommunikálni, és teljes erőnkből fogunk is. Az igazság pedig kétélű kard: legyőzhetetlen.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek

A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek

Gyászünnepséggel és félezer fős emlékmenettel emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy 75 évvel ezelőtt deportálták a sztálini lágerekbe a vidék magyar férfilakosságát a megszálló szovjetek.

Szakértő: több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

Szakértő: több ezer migráns várakozik Bosznia-Hercegovinában

Több ezer migráns torlódott fel Bosznia-Hercegovinában, de a számuk akár több tízezerre is nőhet a jövőben – közölte a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Macronnál forró az ősz: vízágyúkkal oszlatta a tüntetőket a párizsi rendőrség

Macronnál forró az ősz: vízágyúkkal oszlatta a tüntetőket a párizsi rendőrség

Könnygázzal és vízágyúkkal oszlatott a párizsi rendőrség szombaton a sárgamellényes tüntetéssorozat egyéves évfordulójának alkalmából megrendezett – rendbontásba torkolló – megmozduláson.

A lázadó lázadása

A lázadó lázadása

Egy MG nevű, Indexes, önmaga ellen is lázadó tollforgató a Puskás Aréna megnyitóját is a magyar teljesítmény elleni támadásra használta fel.

Magyarok összetartozásáról szóló dal így még nem triggerelt be indexes firkászt

Magyarok összetartozásáról szóló dal így még nem triggerelt be indexes firkászt

Miklósi Gábor a VIP páholy kellős közepén úgy döntött, a Nélküled alatt inkább ülve marad, mert neki nem jelent semmit. A kérdés akkor csak az: minek ment oda?

Fidesz: a Momentum az új SZDSZ

Új SZDSZ-nek nevezte a Fidesz-frakció szóvivője a Momentumot, amely nyíltan nemzetellenes politikát folytat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére