Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzék esete az Y és Z generációval

Olvasói vélemény | szerző: Rákóczi Piroska

2019.10.28. 20:40

Sok jobboldali politológus mondja, hogy az ellenzékieknek fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek azokkal a városokkal, amelyekben nyertek, mert nincs se víziójuk, se tervük. Nos, van nekik. Sőt! Csak az van nekik. Koncepciójuk, stratégiájuk és tervük is van. Nem város- és országépítési, hanem kommunikációs. Azt gondolják, hogy épp elég az embereket megdumálni. Miért?

Egyrészt, mert az, hogy egy város vezetéséhez komoly tervezés szükséges, csak a városok lakóinak 30 %-a számára evidencia. Másrészt, mert az Y és Z generáció tagjainak elég dumálni. Azért, mert nekik még nincs komoly élettapasztalatuk? Ne becsüljük le őket. Nagyon sok mindenről van valós tapasztalatuk. Csak a hiányról hiányzik a tapasztalatuk.

Ezeknek a fiataloknak, akiknek 2006 már nem mond semmit, totális árubőség idején telt a gyermekkoruk. 2010-től folyamatosan nőtt azoknak a javaknak a tömege, amelyekhez a szüleik ingyen jutottak hozzá. 2010-től a szüleik egyre jobb életminőséget tudtak számukra biztosítani. Kialakult bennük egy kép, hogy elég anyát vagy apát kellő ideig nyaggatni és lesz pénz. Ezeknek a fiataloknak nagyon nehéz elmagyarázni, hogy a javak mennyisége véges. Ezért nekik beosztásról és azt megelőző tervezésről teljesen fölösleges beszélni. Olyan, mintha egy eszkimónak próbálnád elmagyarázni, hogy milyen a kánikula. Elhiszi, hogy van olyan, meg hogy szenvedni lehet tőle, de nem tudja átérezni. És erre játszik az ellenzék.

Azt gondolják a liberális ötletgazdák, hogy csak annyit kell tenni, hogy rossz közérzetet kell teremteni az országban és akkor majd az emberek változtatni akarnak a rendszeren. És arra is van tervük, hogy hogyan cáfolják meg azt a kritikát, amely szerint ők nem csinálnak semmit, csak lyukat beszélnek a hasba. Erre azt találták ki, hogy álproblémákat kell bevetni, mert azokat elég jelképesen megoldani, és ezzel a cselekvés látszatát lehet kelteni. Szóval: sikeresek lesznek sok olyan ügyben, ami nem is létezik, és ez megint remek terep a kommunikációhoz. Ez pedig egy hatalomhoz vezető spirál. Ezt képzelik. De ennek egyszer nagy bukás lesz a vége. Miért?

Két oka van. Az Y és Z generáció nem degeneráció. Ők is éppen olyan okosak, mint az előttük jártak. Lesznek igazi problémáik. És látni fogják, hogy az ellenzék ezekre semmilyen megoldást nem kínál.

Másrészt, a hazugságra épült hatalomnak természete szerint összeomlás a vége. A Szovjetunió 70 évig állt fönn. Gondolhatják az ellenzékiek, hogy 70 év hatalomban ők is kiegyeznének. Csakhogy a világban az események felgyorsultak. A hazugságspirálok gyorsabban érnek a végponthoz, mint akár csak 30 évvel ezelőtt. És arra, hogy mi lesz ezen a ponton, nos, erre biztos van terve az ellenzéknek. Ezt hívják gumilövedéknek. De nem kerül rá sor, mert a jobboldalon is tudunk kommunikálni, és teljes erőnkből fogunk is. Az igazság pedig kétélű kard: legyőzhetetlen.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nézegess katonai díszegyenruhákat!

Nézegess katonai díszegyenruhákat!

Baloldali politológusoknak zavaró tartalom következik.

Elrajtol a klímavédelmi akcióterv

Elrajtol a klímavédelmi akcióterv

A miniszter beszélt a részletekről.

Dennis a szigetországban is komisz

Dennis a szigetországban is komisz

Áradásokat okozott a Dennis névre keresztelt vihar Nagy-Britanniában és Írországban

Micsoda nap volt: Kiborult a Jobbik bili, Huth beszólt a bírómaffiának, Hadházy a zsebébe nyúl

Micsoda nap volt: Kiborult a Jobbik bili, Huth beszólt a bírómaffiának, Hadházy a zsebébe nyúl

Egy perccel nyolc előtt: a Jobbikból kiugrott Bencsik János kiteregette a szennyest, miszerint Jakab Péter friss, ropogós Jobbik elnök éppen nagytakarít és baloldali pártot csinál az egykori radikálisokból, miközben kiderült az is, hogy a Parlament bohócának, Hadházy Ákosnak két millájába kerül majd legutóbbi molinózása, Huth Gergely, a bírói korrupciót leleplező Pesti Srácok főszerkesztője pedig a 888-nak adott interjújában azon háborog jogosan, hogyan működhetnek hazánk bíróságai maffiamódszerekkel.

Baltával irányította a forgalmat a nigériai migráns

Járókelőket is megsebesített az Olaszországba bevándorolt afrikai bűnöző.

Ez igen! A polgármester lekötelezettje vizsgálja Kispest korrupciógyanús ügyeit

Ez igen! A polgármester lekötelezettje vizsgálja Kispest korrupciógyanús ügyeit

Elszabadult a mutyihenger Kispesten: az a Ferenczi István LMP-s képviselő vezeti majd az ex-szoci Lackner Csaba korrupciós botrányát kivizsgáló bizottságot, akinek a családi érdekeltségébe tartozó szövetkezet már több mint fél éve megkapta pályáztatás nélkül Gajda Péter MSZP-s polgármestertől a Kispiac közösségi házát, amit – egyébként a még Tarlós István vezette főváros meghirdette – pályázaton újítottak fel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére