Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Állam az államban"

Bertha László

2017.07.24. 17:58

Civil szervezetek. A szervezetek, amelyek alapos tervezés által vonzóak, és ígérik, hogy navigálják a járatlanokat a divatos új eszmék vadvizein - a milliárdos támogatóik felügyelete mellett.

Miért jöttek létre?

Jól érzik sokan, hogy a világ átrendeződik, és ezt egyesek az Egyesült Államok hanyatlásával magyarázzák. Bár az amerikai hatalom a II. világháború óta stabilan ível lefelé, valamint egy többközpontú nemzetközi rendszer kiépítésére is van törekvés, az igazi átrendeződés nem államközi szinten, hanem a magánszférában zajlik.

A vezető államok hosszú éveken át folytatott neoliberális gazdaságpolitikájának következménye, hogy a gazdasági növekedésük kiadós része egy maroknyi milliárdos zsebébe vándorol, a keményen dolgozó többség pedig osztozik a maradékon. Az egyik oldalon állnak a csúcsgazdagok évről évre növekvő bónuszaikkal, a másik oldalon a napi megélhetésért küzdő dolgozók, alig emelkedő béreikkel. Olyan ez, mint amikor a tehetős csoporttárs vagy kolléga kér egy falatot a szendvicsből, majd eltünteti a javát. Vagy egy korty sört… A milliárdosok és a dolgozók egy és ugyanazon oldalon még soha nem álltak, most sem állnak, és soha nem is fognak állni. Hogyan is lehetne mást feltételezni a milliárdosok által támogatott civil szervezetekről?

Még soha nem volt ilyen jó nekik. Hozzászoktak ahhoz, hogy a felelőtlenségük következményeit mások viselik, hogy a felelősségre vonás előtt érinthetetlenek. Természetes, hogy a kiváltságaik megőrzése és bővítése érdekében mindenre képesek. Azaz, ha az Országházon belül nem tudják elég nagy nyomás alatt tartani a parlamentet és a kormányt, megpróbálják kívülről, a civil szervezeteken keresztül.

Hogyan működnek?

Vegyük észre, hogy a szervezetek mögött milliárdosok állnak. Közéleti kérdésekben véleményt formálnak, céljuk a politika alakítása, de nem képviselők, tehát nem köti őket a választók akarata. Mi több, nézeteiket a magyar társadalom többsége elutasítja.

Az aktuális nemzetközi kérdések közül kimazsolázzák a divatosakat, azokat, amiket meg lehet lovagolni és egy csoporthoz delegálják őket. Majd ha az idő úgy hozza, ezt a sok apró szervezetet, mint ezernyi kis patakot, egy egységes csatornába terelik, hogy árvízként az országra zúdíthassák elsöpörve a szabadságot és a függetlenséget. A lehetőség tehát adott arra, hogy ezek az egymással laza kapcsolatban álló civil szervezetek egy nemzeten kívül álló kézben politikai fegyverré váljanak, és szervezetten, függetlenül a magyar államtól és alkotmánytól a nemzeti érdekérvényesítést gátolják.

Imperium in Imperio

Civil szervezetek. Szervezetek, amelyek államot akarnak az államon belül. Amelyek a nemzeti cselekvési egység végét akarják, a béke és a jó kormányzás feltételét. Vad álmaik beteljesedését, boldogságot rend nélkül, rendet biztonság nélkül, az országot határok nélkül. Ne hagyjuk, mert az ébredés fájdalmas lesz.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. A további részletekről itt olvashatsz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére