Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Szürreális csütörtök: eddig szigorításról, most felelősségről beszél az ellenzék, a fővárosi idősotthonba busszal mentek a fertőzöttekért, de Karácsony szerint azért, mert ők tesztelnek... Mi van?

888.hu

2020.04.09. 19:59

Ez a nap tökéletesen példázta a magyar ellenzék „van rajta sapka, nincs rajta sapka” hozzáállását. Az ellenzéki önkormányzatok eddig azzal támadták a kormányt, hogy nem elég szigorúak a korlátozások, most felhatalmazást kaptak az önálló döntésre, máris „felelősséghárításról” óbégatnak. A jelenség mintapéldája Karácsony Gergely főpolgármester, aki a hatáskörébe tartozó idősotthonban megfertőződöttek számáról saját sajtótájékoztatóján újságírói kérdésből értesült, de amikor a kormány intézkedett helyette, azonnal magyarázta a bizonyítványát.

Már tegnap kiderült: hatalmas baj van a fővárosban működő Pesti idősotthonban, mára az is világos lett, hogy mennyire:

„Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs nagycsütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, már több mint százan lettek koronásak a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban.

Müller Cecília újfent kihangsúlyozta

a szociális intézmények fenntartóinak (jelen esetben a Karácsony Gergely vezette budapesti önkormányzatról van szó) felelősségét a járvány elleni védekezésben.”

A szakember a helyszíni ellenőrzés után azonnal intézkedett is:

„A tisztifőorvos és munkatársai személyesen végigjárták a teljes épületet, végignéztek már minden egyes helyiséget, beleértve a szobákat, a konyhát, a mosdókat.

Sajtóértesüléseink szerint nem találtak mindent megnyugtatónak:

Sem a folyamatos orvosi ellátás nem volt biztosítva, sem a személyzet nem lett megfelelően felkészítve a járványra.
Jelenleg a mentősök végigjárják a szobákat és állapotuk szerint besorolják a fertőzötteket. Az Origo információi szerint az a döntés született, hogy közülük mindenkit bevisznek a kórházba.”

A hírekre válaszul Karácsony Gergely főpolgármester hivatal olyan közleményt adott ki, miszerint: „nem is úgy volt”, hanem azért ennyi a fertőzött, mert a főváros mindenkit tesztel. Ennek mondjuk némiképp ellentmond, hogy az új fertőzéseket a szerdán és csütörtökön kiérkező mentősök állapították meg.

A kormány ma bejelentette:

a kijárási korlátozás határozatlan ideig érvényben marad, hetente fogják felülvizsgálni, hogy meddig van szükség a szigorú intézkedésekre.

Azokra az intézkedésekre, amelyek az elmúlt hetek ellenzéki szólamai szerint kevesek, ezért országszerte több helyütt is ellenzéki polgármesterek további szigorítottak ezeken.

A kormány erre reagálva

felhatalmazta az önkormányzatokat, hogy az ünnepi hétvége időszakára maguk dönthessék el, hogy mekkora szigort akarnak alkalmazni saját lakóik érdekében.

És, hogy erre mi lett a reakció? Hát ez:

A kormány kierőszakolta magának a korlátok nélküli felhatalmazást, ám amikor életbevágó döntést kellene hozni, a polgármesterekre úgy tol felelősséget, hogy eszközöket nem ad hozzá.”,

írja Karácsony Facebook-bejegyzésében, majd hozzáteszi: „magamhoz kérettem Budapest rendőrfőkapitányát, hogy mutassa be a kijárási korlátozások betartatásával kapcsolatos intézkedési tervét.

Amennyiben a rendőrség úgy ítéli meg,

hogy a fővárosi közterületeken a mostani intézkedéseknél szigorúbb korlátozásokra van szükség, és azt érvényesíteni is tudja,

az erről szóló döntést a budapesti rendőrfőkapitány javaslata alapján azonnal meghozom.”

Ez ugye nem felelősséghárítás?! Ja, de...

Micsoda nagyformátumú államférfi ez a

Karácsony Gergely: felhatalmazást követel, de amint megkapja úgy fél tőle, mint boszorkány a szentelt víztől...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére