Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2016.02.29. 07:59

Oscar-díjat kapott a Saul fia; Orbán Viktor: Brüsszelt meg kell állítanunk; Angela Merkel továbbra is derûlátó.
1. Hatalmas magyar siker: Oscar-díjat kapott a Saul fia

A legjobb idegennyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia című magyar film. Az 1981-es Mephisto sikere után most újra büszkék lehetünk! A rendező a díj átvételekor külön köszönetet mondott Magyarországnak, hogy anyagilag támogatta a film elkészültét. A legtöbb Oscar-díjat a Mad Max – a harag útja című film kapta, összesen hat darab szobrot bezsebelve. Sokat kellett várnia, de végre Leonardo DiCaprio is megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

2. Orbán Viktor: Brüsszelt meg kell állítanunk

Orbán Viktor miniszterelnök a tizennyolcadik évértékelőjét tartotta vasárnap a Várkert Bazárban. A kormányfő beszédében felsorolta az eddig elért társadalmi és gazdasági sikereket, majd elmondta, hogy mindez veszélybe kerülhet. A veszély pedig nem más, mint a népvándorlás. Amikor nagy tömegek új hazát keresnek, akkor az óhatatlanul konfliktusokhoz vezet – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kijelentette, hogy a kvótarendszer az elhibázott brüsszeli politika eredménye, antidemokratikus, emiatt kezdeményezte a kormány a népszavazást.

3. A német kancellár továbbra is derűlátó

Angela Merkel német kancellár szerint nincs B-terv a menekültválságra, továbbra is annak közös megoldásáért kell dolgozni. A kancellár még mindig kitart eddigi politikája mellett, legfeljebb apró kiigazításokra hajlandó, és nem fog lemondani. Merkel elmondta, hogy nincs szükség irányváltásra, mert „jól ki van ez találva”. A kancellár a válságkezelési tervét illetően nagyon derűlátó. Szerinte téves azt állítani, hogy ő megnyitotta volna a határokat a bevándorlók előtt, hiszen azok nyitva voltak, csak nem zárta le.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére