Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Micsoda nap volt: Újabb migrációs válság van kialakulóban, Szentkirályi Alexandra magyarok kérdéseire válaszolt, ifj. Lomnici Zoltán helyretette a Momentumot

888.hu

2020.02.28. 19:59

A mai nem sem telt el izgalmak nélkül: Törökország bejelentette, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az Európába tartó migránsokat a bevándorlók pedig már meg is jelentek a görög partoknál. Továbbá Szentkirályi Alexandra kormányszívivó Facebook-oldalán tette közzé az első Kormányinfó Plusz válaszait, valamint interjút adott portálunknak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki a Momentumot osztotta ki.

A törökök a továbbiakban nem állítják meg az országhatárra érkező bevándorlókat, továbbengedik őket Európa felé.

A török kormánypárt szóvivője szerint az ország kapacitásai teljesen megteltek, nem tudja tovább befogadni és elszállásolni a migránsokat.
A hírek szerint a migránsok a bejelentést követően szinte rögtön elindultak Európa irányába, és meg is jelentek az első felvételek arról, hogy a migránsok elérik a görög Leszbosz szigetének partjait. Teljesen véletlenül civil szervezetek aktivistái várták a motorcsónakon érkező, jól felszerelt bevándorlókat és segítették őket a kikötésben. A kialakult helyzet miatt Bulgária és Görögország is bejelentette, hogy megerősítik a határaik védelmét.
Orbán Viktor miniszerelnök pedig telefonon egyeztetett Recep Tayyip Erdogan török államfővel.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán tette közzé a Kormányinfó Plusz első videóját amelyben a legtipikusabb lakossági kérdésekre válaszol.
A magyarok kormányszóvivőt a családtámogatásról, a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultáció témáiról, a béremelésekről, a klímavédelmi akciótervről, és még a kötélmászásról is kérdezték.
Interjút adott a 888-nak továbbá ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki a Momentumról beszélt. Köztudott, hogy az ellenzéki párt zéró toleranciát hirdet a korrupció minden formájával szemben, ennek ellenére mégis Gyurcsány Ferenc egyik legszorosabb szövetségesei lettek.
Lomniczi szerint tekintettel arra, hogy a Momentum korábbi fogadkozása ellenére politikai frigyre lépett a DK-val, sorközösséget vállalt mindazzal, ami Gyurcsányék kezéhez tapad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére