Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron telefonálgat, külföldi önkéntes katonák hazaszaladnak, az EU pedig eladósítaná önmagát

888.hu

2022.05.10. 19:59

Sokan sajnos nem tudják felvenni a „stratégiai nyugalom” hozzáállását. Pedig enélkül nehezen fog Európa és a világ többi része kijönni a háború okozta válságból.

 

Magyarország ki szeretne maradni a háborúból. Területünkön nem lehetséges fegyvert szállítani Ukrajnába, továbbá a kormány nem hagyja, hogy a magyarokkal fizettessék meg a háború árát az olaj- és gázembargóval.

Erről tegnap Ursula von der der Leyent, ma pedig Emmanuel Macront tájékoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Utóbbi telefonon tárcsázta a magyar kormányfőt.

A két vezető Európa energiabiztonságával kapcsolatos kérdésekről tárgyalt egymással.”

– tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

 

Magyarország mellett többek között Németország is vonakodik (ezidáig) elfogadni a gázembargót, így igyekszik nyomásgyakorlással jó belátásra bírni az ország vezetőt a brüsszeli elit. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke klímaaktivistákkal találkozott, akiknek azt mondta, hogy „hangosabban kell fellépniük”, és Németországot kell célba venniük, ha azt akarják, hogy az EU tiltsa be az orosz gázimportot.

 

 

 

Egyébiránt a háború kirobbanás óta több külföldi vállalt önkéntes bevonulást a háborúba Ukrajna oldalán. Azonban többen hazaszivárogtak, majd azt nyilatkozták: hatalmas csalódás számukra, amit ott tapasztaltak meg.

Vannak páran, akik sebesülésük miatt vagy az ukrán hadsereg szervezetlensége okán inkább otthagyták a harcokat, mivel nem akarnak értelmetlen ágyútöltelékként meghalni.
De a jóemberkedés tünetei nem csillapodnak Európában sem.
Az Európai Unió ugyanis hajlandó lenne el is adósítani a tagországok állampolgárait, hogy újjá tudják építeni Ukrajnát a háború végén. A Politico emlékeztet, hogy az ukrán kormány és a Nemzetközi Valutaalap szerint Ukrajnának havonta 5 milliárd euróra van szüksége a gazdaság életben tartásához – a bérek és nyugdíjak kifizetésétől kezdve a kitelepített lakosság ellátásán át a háborúval kapcsolatos egyéb költségekig.
Az Európai Bizottság (EB) azt tervezi, hogy új kötvényeket bocsát ki Ukrajna rövid távú finanszírozási igényeinek fedezésére a következő három hónapban, a becslések szerint 15 milliárd euró értékben.”

– közölte a Politico-val három, a tárgyalásokat ismerő diplomata. A cikk szerint a terveket május 18-án mutatnák be.

 

 

 

Nehéz időszak előtt állunk mi, magyarok, de tudjuk jól, az elmúlt éveket megtapasztalva:

Orbán Viktornak nem igaza van, hanem igaza lesz.
A többi tagországnak is el kellene tudni sajátítani a „stratégiai nyugalom” bölcs gondolatát és testtartását. Ha tanács kell, ahhoz el is látogathatnak a Karmelitába, vagy elég telefonálgatni. Ahogy ma tette Macron.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére