Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izgalom a hírek fogságában: Orbán Viktor újabb súlyos védelmi bejelentései, Olaszországban pedig csak most jön a java

888.hu

2020.03.16. 19:59

Kora reggeltől az esti órákig folyamatosan izgalomban tartották a hírek a közvéleményt. Orbán Viktor újabb súlyos bejelentéseket tett a hatékony védekezés érdekében, Olaszországban pedig még csak most jön a járvány fekete levese, a sportolók tartanak az olimpiától, a japán rendezők ragaszkodnak hozzá.

Korán kezdődött Orbán Viktor munkanapja, hiszen fél hétkor már a Belügyminisztériumban ülésező operatív törzs munkájában vett részt, majd virológus professzorokkal egyeztetett a járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről.

Nem sokkal később már a parlamentben szólalt fel napirend előtt és újabb súlyos intézkedéseket jelentette be. Mint mondta, Magyarországon most az lesz a helyzet, hogy át fogunk térni a csoportos megbetegedések fázisába, ami további korlátozó intézkedéseket tesz szükségessé. Elsőként bejelentette: Magyarország lezárja a határait a személyforgalom előtt, csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére.

Az is ma derült ki, hogy bár napról napra növekszik a fertőzöttek száma Olaszországban, Giuseppe Conte miniszterelnök interjújában mégis a következő heteket nevezte a legkockázatosabbnak.

Nagy a bizonytalanság a tokiói olimpia megrendezésével kapcsolatban is. A NOB elnöke ragaszkodik a pontos kezdéshez, Martyn Rooney futó azonban azt mondta: bármennyire is fájdalmas tudomásul venni a történteket, a sportolók meg fogják érteni, hogy most nem az olimpia a legfontosabb dolog a világon. „Ha Tokióban a tömeges részvétel nagy kockázattal jár, senki nem fog odamenni”.

Délutánra az is kiderült, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 30 napos beutazási tilalmat javasol a tagállamoknak. A javaslatot, elhangzása előtt, Orbán Viktor már meg is valósította.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére