Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt ma: hat helyen tombol a vírus, jó hír a betegeknek, dráma a Pesti úton

888.hu

2020.04.30. 19:59

Izgalmas nap van mögöttünk.

Szerencsére arra ébredhettünk, hogy a fertőzöttek száma csak mérsékelten emelkedett, megfelelve az előzetes várakozásoknak. Aggódhatunk viszont azért, mert már hat idősotthonban tombol a vírus, ezen belül a Pesti úton történtekről drámai történetet idéz föl egy elhunyt lakó fia. A Szent Imre Kórházban viszont nagyszerű ötlettel igyekeznek a gondozottak kedvében járni. Mai publicisztikáink is izgalmas olvasnivalót kínáltak

A mai adatok szerint meghalt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Részletekben az ördög. Ha csak az idősotthonokban elhunytakat vizsgáljuk, háromnegyedük (74%) fővárosi intézményhez köthető, és csak negyedük vidékihez. Már hat idősotthonban tombol a vírus. Az idősotthonok között a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol 295 gondozott, 26 dolgozó és 34 elhunyt van jelenleg. A Rózsa utcában 53 gondozott és 20 dolgozó, a Kamaraerdei úton 10 gondozott és 3 dolgozó, a Kútvölgyi úton és a Bánk Bán utcában 1-1 gondozott, a Rupphegyi úton pedig 1 dolgozó fertőzött.

Drámai történet. A Pesti úti idősotthonban az egyik elhunyt lakó fia számolt be arról, milyen embertelen körülmények uralkodtak az intézményben. Cs. Krisztián elmondása szerint, amikor 2017-ben édesanyja beköltözött, még minden rendben volt, viszont tavaly óta minden megváltozott: eltűntek a kedvelt és ismert ápolók, az orvos pedig elérhetetlenné vált. A részletek megrázóak, de nagyon tanulságosak.

Nagyszerű ötlet. „A nővérek és az orvosok ismerik a betegeket, akikkel a műszak alatt dolgoznak, és ragaszkodnak hozzájuk. Ám ők a betegek számára csak arctalan, védőruhás alakok. Ez borzasztó érzés lehet ilyen kiszolgáltatott helyzetben” – mondta Bucsek László, a Szent Imre Kórház főorvos. Hamarosan minden dolgozó ruháján fénykép lesz, hogy a védőruhán túl az embert is láthassák a betegek.

A nap folyamán továbbá olvashattunk Karácsony Gergely játszóteréről, s megtudhattuk azt is, kitől kapott hatalmas pofont a Gyurcsány vezette baloldal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére