Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bokor Gábor

2018.11.02. 19:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.
Sok minden történt ma, nézzük is sorban őket:

Kezdjük is a külpolitikával: reggel beszámoltunk róla, hogy Jair Bolsonaro, nemrég megválasztott brazil elnök bár még nincs beiktatva, már elkezdte részletezni, mik is a tervei. Legutóbb azt jelentette be, hogy Jeruzsálembe költöztetné a brazil nagykövetséget, ami nagy örömöt okozott Izraelben. 

A másik kiemelt hír, hogy már rendőrségi nyomozás indult a brit Munkáspárt antiszemita kirohanásai miatt. Cressida Dick, a londoni rendőrség főparancsnoka a BBC közszolgálati rádiónak pénteken elmondta: a vizsgálat kezdeti szakasza az online felületeken megjelent tartalmakra összpontosít, mert már ezek alapján is úgy tűnik, hogy bűncselekmény történhetett". Részletesen ITT olvashatsz az esetről. 

Fontos továbbá beszámolni róla, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy valószínűleg Lengyelország sem csatlakozik Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztria és Csehország után az ENSZ migrációs csomagjához. A kormányfő álláspontját azzal indokolta, hogy Varsó számára prioritást jelent a határvédelemre és a migrációra vonatkozó, nemzeti hatáskörű szabályozás. Hozzáfűzte: az Európai Tanács fórumán viszont Lengyelország segíteni akarja a feszültségek csökkentését a migráció forrásainál nyújtott segítség révén.

Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter is megszólalt, a külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a magyar kormány elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a migrációs csomag nem kötelező Magyarországra nézve. 

Bár belpolitikai fronton nem volt egy kiemelkedő nap a mai, annyit muszáj megjegyezni, hogy ma jelentették be, hogy Budapesten lesz a Jaguar legújabb fejlesztő központja. Szijjártó Péter az M1 reggeli műsorában ismertette, hogy a jövő év elején megnyíló központban első lépésben 100 magyar mérnök dolgozik majd az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén, a budapestihez hasonló központja a Jaguárnak csak Nagy-Britanniában, Írországban, Észak-Amerikában és Kínában van. A részleteket ITT olvashatod el. 

A mai nap született még egy remek 889 is, amit EZEN A LINKEN keresztül tudsz megnyitni. 
Ezt a cikket egy olvasónk írta, amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a [email protected] címre. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére