Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.03.10. 19:59

Ausztria nem tágít, blokkolja a Balkánt; jön az újabb kamatcsökkentés; a Farkasok nem kérnek Vona Gáborból - a nap legfontosabb hírei.
Jön az újabb kamatcsökkentés

Nem lesz erősebb a forint és a jelenleginél is alacsonyabb lesz a jegybanki alapkamat, másképp ugyanis nem teljesülhetne a jegybank által kitűzött inflációs cél. Erről Nagy Márton MNB-elnökhelyettes beszélt ma egy konferencián. Ugyanitt Matolcsy György közölte: a 2010-ben megkezdett gazdaságpolitikai fordulat sikerének köszönhetően a magyar gazdaság tartós növekedési pályára áll, most pedig újabb fordulat elé néz, amely az erőforrások minőségi felhasználásának javításán keresztül a versenyképességet is növelheti. A jegybankelnök szerint jót tett a gazdaságnak, hogy csökkent a külföldiek kezében lévő államadósság-állomány és hogy forintosítottuk a devizahiteleket. A jegybank hitelösztönző programja is jól működött, de idén ezt megszüntetik, mert várakozásaik szerint nem lesz szükség rá, a bankok maguktól is hiteleznek.

Ausztria nem tágít, blokkolja a Balkánt

Merkel kancellár hiába üzenget az osztrákoknak, felszólítva őket arra, hogy mind a 28 európai tagállam számára megfelelő taktikát válasszanak ahelyett, hogy lezárják a menedékkérők előtt a nyugat-balkáni útvonalat. Johanna Milk-Leitner osztrák belügyminiszter ma, egy nappal a határok lezárása és a magyarországi migrációs válsághelyzet kihirdetése után kertelés nélkül közölte: a migrációs útvonal tartósan zárva marad. Elhatározásában vélhetően Donald Tusk ET-elnök támogatása is megerősítette, aki megköszönte a balkáni államoknak, hogy legalább részben érvényt szereztek a "közös európai megoldásnak", azaz a schengeni határok és az unió védelmének. A magyar kormány most azért lobbizik, hogy a balkáni országok kapjanak az EU-tól anyagi támogatást is azért, mert megvédik a határait.

A Farkasok nem kérnek Vona Gáborból

Az amatőr katonai alakulat vezetője szerint szervezetüknek, amely valójában a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ifjúsági neveldéje, semmi köze sem a Jobbikhoz, sem a párt áltudományos szellemi műhelyéhez, az Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiához, még ha alapítójuk jó viszonyban is van a pártelnökkel és a "rektorral"; a szervezetek tagsága közti árfedések a véletlen művei. A 2011-től létező szervezet alapítója szerint ők nem a Jobbik titkos magánhadserege, hanem airsoft-replikákkal játszó fiatalok, akik két lövöldözés szünetében vallási képzést is kapnak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére