Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világon elsőként alkalmazzuk a vérplazma-terápiát, Karácsonynak nem számítanak az emberéletek sem, a jövő héttől pedig jönnek az új intézkedések

888

2020.04.24. 19:59

Ez történt ma.

A világon az elsők között a magyar kutatók tegnap megkezdték a vérplazma-terápiát

Müller Cecília tisztifőorvos közölte,

hogy tegnap a világon az elsők között vérplazmát tudtak beadni egy súlyos állapotú betegnek. A vérplazmát egy, már meggyógyult emberből nyerték ki. Ismertetése szerint a beteg három részletben kapja majd meg a teljes vérplazmamennyiséget.

Várjuk, hogy ennek a hatásossága elérje a célt – mondta, hozzátéve, az eljárásnak köszönhetően létrejöhet egyfajta passzív immunizáció. Elmondta, megkeresik azokat, akik már átestek a betegségen és kérni fogják őket arra, hogy csatlakozzanak a kutatáshoz.

Karácsonynak a járvány is hatalomszerzéshez kell

A közvélemény szerint ugyanis egyelőre

több száz fertőzött és 29 halott sorsa szárad fenntartói lelkén,

és a sornak még sajnos egyáltalán nincs vége.

Ehhez képest itt van Budapest Főváros Kormányhivatalának mai közleménye, amely arról szól, hogy a héten összesen öt szúrópróbaszerű ellenőrzést tartottak az intézményben, s abból négy alkalommal egyáltalán nem volt jelen sem főállású orvos, sőt a szerződött háziorvosok egyike sem.

Az ország egyik legnagyobb idősotthonának fenntartója nem érzi magát felelősnek azért, hogy a felügyeletére bízott intézményben sok száz ember megfertőződött, s közülük közel harmincan meg is haltak.

Új szabályok lépnek életbe a jövő héttől

Fokozatosan és szigorú menetrend mellett újraindíthatjuk az életet

– mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök kiemelte, fontos a szakemberek tanácsait figyelembe venni, és a politikusoknak figyelniük kell arra, hogy ne változzanak át „botcsinálta virológusokká”.

Orbán Viktor elmondta, a húsvétkor kipróbált önkormányzati többletjogosítványok kapcsán, mivel összességében jó tapasztalatnak bizonyultak, az ezt követő hétvégéken is rendelkeznek majd az önkormányzatok, azonban május 4. után feltehetőleg általános szabályozásra lehet szükség.

A csütörtöki EU-csúcs kapcsán egyértelműsítette, Magyarország egyetlen plusz forintot sem kapott a járvánnyal kapcsolatos védekezésre, csak a már lehívott pénzeket lehet átcsoportosítani az egészségügyre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére