Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

888

2021.01.06. 19:59

Újabb földrengés volt Horvátországban, hazánkban is érezni lehetett

Az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A magyar obszervatóriumhoz Nagykanizsáról, Komlóról és Budapestről érkeztek bejelentések a földmozgás érzékeléséről. Az MTI Zala megyei tudósítója arról számolt be, hogy nagykanizsai otthonukban kilengett a karácsonyfa, az ülőgarnitúra pedig megremegett alatta.

Robbanás történt Gyöngyösön, egy ember meghalt

Vélhetően gázrobbanás történt abban a Verseny utcai társasházban, ahonnan éjszaka 26 lakásból kellett kiköltözniük a lakóknak. A detonáció annyira megrongálta az épületet, hogy statikusnak kell megvizsgálnia, hogy a lakók visszatérhetnek-e otthonaikba.

Az Agria TV információi szerint a robbanás egy második emeleti lakásban történt, a tulajdonost ott találták meg, azonban rajta már nem tudtak segíteni a mentők. A robbanás után tűz is keletkezett, melyet a kiérkező tűzoltók eloltottak. A kimenekült lakók elmondták, hogy az elhunyt férfi minden szomszéddal rossz viszonyban volt, többször fordultak a hatóságokhoz miatta.

Már több mint egymillióan regisztráltak a védőoltásra

Az interneten 632 ezren jelezték igényüket, 391 ezren pedig postán küldték vissza a regisztrációs lapot – jelentette be közösségi oldalán Dömötör Csaba parlamenti államtitkár.

Elmondta, hogy már zajlanak az előkészületek annak érdekében, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkaphassák a védettséget, jelenleg azonban a kórházi oltópontokon az egészségügyi dolgozók oltása zajlik.

Engedélyezte a Moderna védőoltását az Európai Unió

A Deutsche Welle azt írja, hogy a döntés értelmében a Moderna vakcinája lett a második oltóanyag, amelyet a BioNTech–Pfizeré után jóváhagyott a bizottság. Ezzel a vakcina mind a 27 tagország számára elérhetővé válik. Nagy-Britanniában már korábban engedélyezték egy másik gyártó, az AstraZeneca–Oxford vakcináját is. A forgalmazáshoz még az Európai Bizottság aláírása is szükséges, de ez vélhetően csak formalitás.

Vízkereszt napján megszentelték a miniszterelnök irodáját

A katolikus egyház szertartása szerint frissen szentelt vízzel lett megszentelve Orbán Viktor irodája. A katolikus pap az ajtóra felírta a három napkeleti bölcs nevének kezdőbetűjét is, valamint az újév dátumát.

Nem támogatja a Gyurcsány Ferenc vezette moslékkoalíciót Bauer Tamás

Az én szavazatomra nem számíthat – írta bejegyzésében a baloldali összefogásnak címezve a Demokratikus Koalíció volt alelnöke, aki korábban már Gyurcsány Ferenc 14 pontját is kapitulációnak tartotta.

Gondolom, sokan lelkesednek azért, hogy a hat ellenzéki párt elnökei ma aláírtak egy közös nyilatkozatot a majdani közös kormányzás legfontosabb sarokpontjairól – kezdte bejegyzését közösségi oldalán Bauer Tamás egykori DK-s alelnök.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére