Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap hírei

888.hu

2020.11.15. 19:59

Visszatérnek a menekültek, akik az örmény-azeri háború miatt hagyták el otthonaikat, egyre több nőt választanak az amerikai képviselőházba, és bár a vírus-helyzet egyelőre világ-szerte romlik, érkezik az oltás és a fejlesztő szerint jövő télre visszaállhat az élet a normális kerékvágásba.

 

Világ-szerte egyre több fertőzöttet azonosítanak, ez Magyarországon sincs másképp:

Elhunyt 107 beteg és 4238 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

4238 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 140 961 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3097 főre emelkedett, 31 599-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 106 265 fő.

Bár a a vírus okozta helyzet sokak életét megnehezíti, rengeteg segítség érkezik:

Csaknem 15 ezer vállalkozás mentesülhet novemberben a munkáltatói adóterhek alól

A vendéglátásban és a szabadidős ágazatban működő vállalkozásokat mentesítette a kormány a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, amely a mellett, hogy az érintetteknek mintegy ötmilliárd forint adókönnyítést jelent novemberben, biztosítja az ott dolgozók munkájának a megtartását és novemberi bérük kifizetését is – közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Olaszországban az elmúlt 24 óra leforgása alatt 33 979 új beteget azonosítottak.

Kígyózó sorokban várnak a koronavírustesztre Rómában

Campania tartományban pályázatot hirdettek négyszázötven orvos felvételére, miután kiderült, hogy a vasárnaptól kiemelten járványveszélyesnek, vagyis vörös színűnek minősített régióban nem csak kórházi ágyból, mentőautóból, oxigénpalackból, hanem orvosból is hiány van. Az olasz egészségügyi minisztérium vasárnap délután közölte, hogy az elmúlt 24 óra leforgása alatt 33 979 új beteget azonosítottak, ami kevesebb az előző napi [...]

Mindeközben a Kaliforniai Egyetem kutatói olyan arcmaszkot fejlesztettek, amely saját magát fertőtleníti, ha fény éri, és érkeznek a hírek több olyan oltásról is, amelyek hatékonysága 90 százalékot meghaladja. A Pfizer és a BioNTech közösen fejlesztett vakcinája is ilyen lehet.


A hegyi-karabahi konflikust elszenvedő menekültek visszatérhetnek otthonaikba. Orosz katonák felügyelik a folyamatot.

Mindeközben a nemzetbiztonsági szolgálat közölte, hogy letartóztatták Artur Vanecján korábbi nemzetbiztonsági vezetőt, Vahram Bagdaszarjánt, Örményország Köztársasági Pártjának frakcióvezetőjét, illetve Asot Minaszján háborús önkéntest. Az elfogottakat azzal gyanúsítják, hogy meg akarták gyilkolni a kormányfőt, és át akarták venni a hatalmat az országban.

Az örmény hírszerzés szerint egy csoport megakarta gyilkolni a miniszterelnököt

Pasinján távozását tüntetők ezrei követelik a hegyi-karabahi konfliktust lezáró megállapodás aláírása miatt. Az egyezmény jelentős területi engedményeket tesz Azerbajdzsánnak Hegyi-Karabahban. A nemzetbiztonsági szolgálat közölte, hogy letartóztatták Artur Vanecján korábbi nemzetbiztonsági vezetőt, Vahram Bagdaszarjánt, Örményország Köztársasági Pártjának frakcióvezetőjét, illetve Asot Minaszján háborús önkéntest. Az elfogottakat azzal gyanúsítják, hogy meg akarták gyilkolni a kormányfőt, és át akarták [...]


Az amerikai álom nem véletlenül ismert kifejezés: utcáról küzdötte fel magát a képviselőházig Kat Cammack. Hajléktalan lett, miután a családja egy megbukott Obama-program miatt elveszítette a szarvasmarhafarmot, ahol felnőtt. Hónapokig az utcán élt, most pedig megválasztották.

Hajléktalanból lett republikánus képviselőnőt is megválasztottak

Legalább 13 republikánus nő csatlakozik a 117. amerikai kongresszushoz a 2020-as választások után. Ezzel a képviselőházban helyet foglaló nők száma a legmagasabb lesz Amerika történelmében. Egyre több republikánus képviselő ül a széksorokban, és a 8, korábban demokrata helyből 6-ot nők foglalnak el. A Washington Post cikke alapján a mostani 13 képviselőnőhöz több mint egy [...]

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére