Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy tisztes helytállás már elegendő endorfint termelne csütörtök estére

Nagy Gábor

2019.10.03. 06:58

Vélemény.

Csütörtök este játssza második mérkőzését az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros. Az ellenfél ezúttal az a bolgár Ludogorec lesz, mellyel idén nyáron már játszott a Bajnok Ligája selejtezőkörében a zöld-fehér együttes, mi több: a Fradi kettős győzelemmel ütötte ki a bolgár bajnokot.

Bár a sportlogika ez esetben is azt diktálná, hogy ismét a Ferencvárosnak áll a zászló, azonban ismerve a magyar futball fátumát, talán a ma esti játék lesz a legnehezebb hazai csoportmérkőzése a zöld-fehér alakulatnak.

MTI // Koszticsák Szilárd

Emlékezetes, az Európa-liga 2018/19-es kiírásában a benzinkutasok csoportjuk legkönnyebben verhető ellenfelével, a fehérorosz FK BATE Boriszov együttesével nem bírtak elbánni, miközben a sokkal erősebbnek vélt görög PAOK-kal szemben hat pontot is begyűjtöttek, valamint a sorozat későbbi döntősével, a Chelsea-vel pedig egyszer le is tudtak ikszelni a székesfehérváriak.

Természetesen az első, Espanyol elleni idegenbeli mérkőzés után nehéz mérleget vonni a Fradi esetében, de kiindulva a benzinkutasok tavalyi „meneteléséből”, erős a gyanú, hogy a magyar együttes nem fogja tudni megismételni a nyári eredményeket. Elnézve a bolgár bajnok elmúlt öt mérkőzésének a mérlegét (Botev Vratsa-Ludogorec: 0–1; Ludogorec-FK Etar: 2–0; Ludogorec-CSZKA Moszkva: 5–1; Ludogorec-Arda Kardzhali: 2–0; FK Dunav-Ludogorec: 0–1) –, ez még inkább ráerősíthet erre a félelemre. Mit várok tehát csütörtök este a Fraditól?

Egy tisztes helytállást ebben az európai jutalomjátékban.

Vincze Ottó, a '95-ös Bajnokok Ligája-főtáblás Fradi játékosa nemrégiben úgy nyilatkozott: „A Ferencváros nem gyengébb vagy erősebb, hanem fejlődik. A Fradinak – hazai pályán – mindhárom riválisa ellen van esélye pontokat szerezni”. Szerhij Rebrov, az FTC edzőjének segítője, Alberto Bosch pedig úgy fogalmazott: „A sajtó és a szurkolók is azt szeretik, ha jönnek az eredmények. A klub fejlődik, jó úton járunk”. Ha a Ferencváros valóban fejlődik,

akkor 18:55-től egy felszabadult, agilis csapatot látunk majd a Groupama Aréna gyepén, olyat, amilyet az Espanyol elleni mérkőzés első félidejében láthattunk, és nem azt a Fradit, ami csak kínkeservesen tudott felülkerekedni a hétvégi bajnokin a Kisvárda felett.

Ez már csak jutalomjáték a Fradinak

Őszinte leszek: engem nem igazán foglalkoztatott a Debrecen Bajnokok Ligája-csoportköre. Az sem érdekelt különösebben, mikor a Videoton 2012-ben felkerült az UEFA-kupa főtáblájára. Sőt, a Mol Vidi FC tavalyi nemzetközi kupaszereplésére is magasról tojtam. Mert bár ugyan magyar vagyok, de fradista is. A fradizmusból pedig nem vagyok hajlandó engedni.

A mérkőzést a Sport 1 közvetíti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére