Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: navracsics tibor

„A bizottság döntése korlátozza a tudományos élet szabadságát” – íme Navracsics levele

„A bizottság döntése korlátozza a tudományos élet szabadságát” – íme Navracsics levele

Levélben fordult Johannes Hahn és Mariya Gabriel uniós biztosokhoz a területfejlesztési miniszter az Erasmus-ügy miatt. Navracsics Tibor szerint az egész európai közösségnek kárt okoznak, ha kizárják Magyarországot az Erasmus+ és a Horizont Európa programokból.

Navracsics Tibor: Történelmileg egyedülálló lehetőséget jelent az Európa kulturális fővárosa cím

Történelmileg egyedülálló lehetőséget jelent az Európa kulturális fővárosa cím Veszprém és a térség számára – jelentette ki a területfejlesztési miniszter a január 21-én hivatalosan is megnyíló Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Navracsics Tibor: Az EB nem találhatott olyan pontot, amelyet kifogásolhattak volna

Navracsics Tibor: Az EB nem találhatott olyan pontot, amelyet kifogásolhattak volna

A magyar kormány és az Európai Bizottság között maradtak vitás pontok, és véleménykülönbségek lesznek a jövőben is, azonban ezeket mindig meg tudták és meg is tudják vitatni – nyilatkozta Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek. A területfejlesztési miniszter a tárgyalási folyamat alatt történt támadásokról elmondta, az Európai Bizottság nem találhatott olyan pontot a politikai ízlésbeli kérdéseken kívül, amelyet kifogásolhattak volna.

Navracsics reagált a magyar operatív programok jóváhagyására

Elértük a célunkat, az év végéig minden olyan megállapodást aláírt Magyarország az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi az európai uniós forrásokhoz való hozzáférést – közölte a területfejlesztési miniszter Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóüzenetében.

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Navracsics Tibor: Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Magyarország hozzáférhet az uniós forrásokhoz – jelentette be Navracsics Tibor a Gulyás Gergellyel közös, rendkívüli sajtótájékoztatón. A területfejlesztési miniszter hozzátette: az állandó képviselők egyezségre jutottak a helyreállítási tervvel kapcsolatban. Továbbá emlékeztetett, hogy december 31-ig kellett megállapodni a kohéziós pénzek megőrzéséért – írja a Magyar Nemzet.

Kormányinfó: A következő időszak vállalásait is ugyanolyan pontosan fogja teljesíteni a kormány

Kormányinfó: A következő időszak vállalásait is ugyanolyan pontosan fogja teljesíteni a kormány

Elfogadták másfél év után a Helyreállítási Programot, ez előrelépés Magyarország számára. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter ismertette a kormány álláspontját a mai EB döntéssel kapcsolatban a Kormányinfón.

Uniós pénzek: Nagy eredmény, hogy forrásvesztéssel nem kell számolni

Ha a legfrissebb hírek érvényesek maradnak, akkor december végéig aláírhatjuk a megfelelő megállapodásokat a Bizottsággal, és jövőre érkezhet az uniós pénzek egy része – minderről Navracsics Tibor és Gulyás Gergely beszélt egy csütörtöki háttérbeszélgetésen. A legfontosabb, hogy forrásvesztéssel várhatóan nem kell számolnia Magyarországnak, és jövőre akár 7 milliárd eurónyi uniós pénz is érkezhet.

Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Magyarország jövőre hozzáférhet az uniós forrásokhoz

Sajtóértesülések szerint az év végéig aláírhatják azokat a megállapodásokat, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország jövőre hozzáférhessen az uniós forrásokhoz – mondta a területfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten.

Még az év végéig megszülethet a megállapodás a kohéziós és a helyreállítási alap pénzeiről

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter úgy látja, az Európai Bizottsággal történő megállapodásra minden esély megvan.

Navracsics: November 19-én kezdheti meg működését az Integritás Hatóság

Az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében az Integritás Hatóság az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos csalás, összeférhetetlenség, korrupció vagy más jogsértés kivizsgálására jön létre.

Vissza az oldal tetejére